София. В неделя пред НДК бяха представени водородни автомобили, някои

...
София. В неделя пред НДК бяха представени водородни автомобили, някои
Коментари Харесай

Жителите на София имаха възможност да разгледат водородни автомобили, някои от които изработени от български студенти

София. В неделя пред НДК бяха показани водородни коли, някои от които направени от български студенти от Техническия университет в София и Русенския университет. Участие в откриването взеха Петър Курумбашев, член на Европейския парламент; Барт Биебуйк – изпълнителен шеф на дружество „ Горивни кафези и водород “ (публично частно партньорство сред Европейска комисия, европейската индустрия и европейската научноизследователска общност); Ангел Попов – зам.-министър на превоза, осведомителните технологии и известия. Евродепутатът Курумбашев съобщи, че се надява повече българи да научат, че са направени водородни коли и в България. По думите му водородът към този момент се употребява и за задвижване на влакове, както и при рафинерии, при преместване на сила и като цяло в индустрията. Курумбашев съобщи, че на конференцията Hydrogen Summit – среща на високо равнище по въпросите на водорода, която ще се организира на следващия ден, ще се приказва за индустриалното приложение на водорода.
Заместник-министърът на превоза, осведомителните технологии и известията в България Ангел Попов съобщи, че водородните коли най-вероятно са бъдещето на автомобилния превоз. Той посочи, че това към този момент е третата крачка на държавното управление и се надява до 2023 година да се появят станции, на които хората ще могат да зареждат своите коли с водород. Той добави, че водородните коли ще са от изгода за градския превоз и подвижност и че даже към този момент има интерес към технологията от частни компании, които оперират с рейсове в България.
На събитието участваха и учащи от учебен център „ Технократи “ (технологичен учебен център за деца и младежи), които срещнаха деца и възрастни с бъдещето, което носят възобновимите източници посредством забавни на практика опити.
Цветелин ДИМИТРОВ
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР