София. В навечерието на европредседателството вярвам, че България ще се

...
София. В навечерието на европредседателството вярвам, че България ще се
Коментари Харесай

Торстен Гайслер, фондация „Конрад Аденауер“: България ще се представи повече от успешно с европредседателството

София. В навечерието на европредседателството имам вяра, че България ще се показа повече от сполучливо. Това съобщи ръководителят на бюрото на Фондация „ Конрад Аденауер “ в България Торстен Гайслер в приветствието си към участниците в конференцията „ Дигитална сигурност и просвета. Културно-историческо завещание и цифровизация “. Това оповестиха от пресцентъра на партията . Двудневният конгрес се организира в Пловдив и е проведен от Жени ГЕРБ в партньорство с фондация „ Конрад Аденауер “.
Според Торстен Гайслер постоянно е извънредно прелестно да се приказва за културното завещание на Европа, защото е споделена полезност и горделивост. „ Културното завещание е значимо като метод, с който да се противопоставим против тези, които се пробват да подкопаят общия европейски дух “, акцентира Гайслер. Той означи, че цифровата гражданска война към този момент трансформира живота ни, само че тя би трябвало да се оформя в вярната посока. Влиянието й е както върху трудовия пазар, по този начин и в обществените контакти. Редица специалности ще изчезнат, само че би трябвало да се реши задоволително мъдро кои действия могат да бъдат поверени на роботи.
„ Общуването в обществените мрежи основава многочислени другарства, само че все по-малко е общуването и шерването лице в лице, а това е проблем, с който би трябвало да се оправим “, съобщи ръководителят на бюрото на Фондация „ Конрад Аденауер “ в България. По думите му цифровата гражданска война е предизвикателство и към политиците също да трансформират своите тактики при общуването си с гласоподавателите. Според него България е напреднала в цифрово отношение и други страни от Европейския съюз биха могли да приложат положителния опит. „ Съществуващите опасности не трябва да пречат на опциите за връзка сред страните-членки, защото това е от извънредно значение за онлайн размяната на информация и усилване на интернационалното съдействие “, акцентира Торстен Гайслер
На форума в Пловдив специфичен посетител бе доктор Ларс Хензел – ръководител за Европа и Северна Америка на фондация „ Конрад Аденауер “.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР