София. В Деня на народните будители председателят на Народното събрание

...
София. В Деня на народните будители председателят на Народното събрание
Коментари Харесай

Председателят на НС Цвета Караянчева поздрави участниците в националната ученическа конференция „Модел на Народно събрание“ в 157 ГИЧЕ „Сесар Вайехо“

София. В Деня на националните будители ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева поздрави участниците в националната ученическа конференция „ Модел на Народно заседание “ в 157-ма гимназия с проучване на непознат език „ Сесар Вайехо “ в София. Това оповестиха от пресцентъра на Народното събрание . Целта на конференцията е посредством преструване на активността на Народното събрание учениците да се срещнат с работата на законодателната институция.
„ Вие, младежите, сте нашето бъдеще, бъдещите народни представители, министри, ръководители на страната ", обърна се ръководителят на Народното събрание към учениците. Цвета Караянчева им пожела да бъдат смели и дръзки, да преследват фантазиите си, да не се тормозят да споделят изобретателните си хрумвания. „ Вашите преподаватели са актуалните будители, черпете от техния опит и познания ", акцентира още ръководителят на Народното събрание.
Тя ги поздрави, че са избрали Деня на националните будители да бъде ден на парламентаризма в тяхната гимназия и изрази вяра образеца им да последват и доста други учебни заведения в България.
Цвета Караянчева напомни, че следва след няколко месеца отбелязването на 140 години от Учредителното заседание и от приемането на Търновската конституция. Тя уточни, че на 16 април се планува да се организира във всички учебни заведения в страната час по Конституция и ги прикани да се включат в самодейността.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР