София. В Борисовата градина беше открита Алея на птиците, предаде

...
София. В Борисовата градина беше открита Алея на птиците, предаде
Коментари Харесай

София: Алея на птиците беше открита в Борисовата градина

София. В Борисовата градина беше открита Алея на птиците, съобщи кореспондент на Агенция „ Фокус “ . Събитието е част от акцията на Столична община за отбелязване на 135 години от основаването на най-големия парк в София. На една от алеите в парка са ситуирани табели, които описват за навиците на птиците, които го населяват. Българското сдружение за отбрана на птиците провежда работилница, в която децата могат да създадат хранилка за птици.
Зам.-кметът по екология на Столична община Йоана Христова уточни: „ Това е началото на алеята на птиците. Когато започнахме популяризирането на 135-тата годишнина на Борисовата градина, обещахме на софиянци и гостите на столицата поредност от събития. Спазвайки обещанията си след Розариума, разходката с файтона и фотосите от Борисовата градина, каквато е била преди, продължаваме с Алеята на птиците “. „ Имаме извънредно огромно биоразнообразие в Борисовата градина. Ще продължим и алеята ще се разраства в бъдеще “, съобщи тя.
Йорданка Луканова от Българското сдружение за отбрана на птиците изясни: „ Хранилката е доста значима за птиците през зимата. Всяка зима организираме акцията „ Зрънце обич “, с която призоваваме хората да вършат хранилки и да ги слагат на всички места. По този метод да оказват помощ на птиците през зимата тъй като тогава те имат най-голяма потребност от храна “. „ Птиците в Борисовата градина са извънредно контактни, не се опасяват, доста елементарно могат да виждат хранилката. Тук кацат най-вече сини синигери, огромни синигери, врани и сойки “, сподели още тя.
Биляна ИВАНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР