София. В благотворителната кампания на Св. Синод на БПЦ –

...
София. В благотворителната кампания на Св. Синод на БПЦ –
Коментари Харесай

Светият Синод дари на ИСУЛ три апарата за лечение на онкоболни деца

София. В благотворителната акция на Св. Синод на БПЦ – БП „ Деца рисуват за деца ”, в която бяха събрани 10 000 лева, бяха закупени три инфузоматни апарата - волуметрични помпи за точно контролиране на медикаментозните вливания при лекуването на онкоболни деца. Това оповестиха от пресцентъра на Сухопътни войски. Синод на БПЦ . От името на Св. Синод и на децата създатели, чиито произведения през летните месеци бяха разпродадени на благотворителен базар, Ловчанският митрополит Гавриил съобщи дарението на доцент доктор дм Добрин Константинов, шеф на Специализираната болница за интензивно лекуване на деца с онкохематологични болести (СБАЛДОХЗ-София).
Митрополит Гавриил изрази вярата, че дарението направено от Св. Синод ще подкрепи в бързото изцеление на малчуганите, както и ще спомогне за по-леката работа на медицинските екипи, които непрекъснато се грижат за оздравяването им. От името на болничното заведение, отделението, медиците и пациентите доцент доктор Константинов сърдечно благодари на Св. Синод за направеното подаяние, като изясни, че точно посредством инфузоматните помпи осъществяваното в болничното заведение лекуване става допустимо и е с нужната точност в дозата на предписваните медикаменти. Управителят на онкохематологията за деца показа възхищението си от самодейността на Църквата, тъй като посредством невинността и обичта на децата, посредством въодушевеното им творчество ние най-добре се учим на религия, добрина и взаимопомощ. Той изрази вяра, че и в бъдеще двете страни - Църквата и болничното заведение - ще си сътрудничат в присъщите им действия за приобщаване към това, което ни лекува, сближава и извисява.
Митрополит Гавриил сподели още, че „ децата са идващите духовници, лекари, депутати, министри, би трябвало да поставим всички старания да им помогнем да станат по-добри от нас, с цел да има родината ни мечтаното от всички сполучливо развиване и благословено бъдеще ”, приключи думите си той.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР