София. Уверен съм, че знанията и експертизата, които притежавате ще

...
София. Уверен съм, че знанията и експертизата, които притежавате ще
Коментари Харесай

Президентът Румен Радев удостои с висше офицерско звание новия началник на ВМА проф. Венцислав Мутафчийски

София. „ Уверен съм, че знанията и експертизата, които притежавате ще бъдат поръчител за издигане престижа на Военномедицинска академия и чакам, че под ваше управление болничното заведение ще бъде пример за качествени медицински услуги, бистрота на решенията и финансова резултатност “. Това съобщи президентът и Върховен главнокомандващ на въоръжените сили Румен Радев на тържествена гала, която се състоя в Гербовата зала на „ Дондуков “ 2, оповестиха от прессекретариата на президента . Със собствен декрет президентът назначи полковник Венцислав Мутафчийски на длъжността „ Началник на Военномедицинска академия и основен доктор на въоръжените сили на Република България “, и го удостои с висше офицерско звание „ бригаден военачалник “.
В словото си президентът означи високия професионализъм и отдаденост на военната медицина, които има бригаден военачалник Венцислав Мутафчийски и изрази увереност, че традициите на болничното заведение би трябвало да се запазят и да продължат да се развиват в бъдеще.
Бригаден военачалник Венцислав Мутафчийски благодари за връчените му пагони и означи, че осъзнава отговорността, която стои пред него. „ В ръководството на тази болница би трябвало да се гледа напред, освен да се задържат достигнатите позиции, а да се надгражда “, сподели той.
Бригаден военачалник Венцислав Мутафчийски съобщи, че няма да разреши да се опетни името на ВМА, на сътрудниците му, както и неговото име и благодари за оказаното му доверие.
Сред присъстващите на церемонията бяха министърът на защитата Красимир Каракачанов, висшият команден състав на Българската войска, генерали и офицери от типовете Въоръжени сили.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР