София. Успяхме да удвоим капацитета на социалните услуги, които предоставяме,

...
София. Успяхме да удвоим капацитета на социалните услуги, които предоставяме,
Коментари Харесай

Местни избори 2019: Йорданка Фандъкова: Разкриваме 9 нови дневни центъра за деца с увреждания и техните семейства

София. „ Успяхме да удвоим потенциала на обществените услуги, които предоставяме, а в идващите няколко години разкриваме още 49 услуги. Планираме основаването на 9 нови дневни центъра за деца с увреждания и техните фамилии, като за първите 4 към този момент осигурихме финансиране “. Това сподели претендентът за кмет на София Йорданка Фандъкова по време на диалозите с национално-представените организации на хора с увреждания, оповестиха от пресцентъра на ГЕРБ . Тя добави, че най-голяма помощ и за децата, и за родителите са дневните центрове, тъй като обезпечават професионална грижа за децата и опция на родителите да вървят на работа. Към сегашния миг на територията на Столична община са разкрити и действат 53 обществени услуги, които дават поддръжка за деца и възрастни с увреждания.
По време на срещата бе разисквана и опцията за откриване на повече работни места за хора с разнообразни увреждания с поддръжката на Столичната община. „ Общинското дружество „ Лозана “ е позитивен образец за поддръжка на хора в неравностойно състояние посредством благоприятни условия за работа “, добави Фандъкова. Тя напомни, че Столичната община е първата, която е основала своя стратегия за грижа за хора с увреждания. Това е услугата „ Асистент за самостоятелен живот “, по която над 1000 деца и възрастни получават поддръжка всяка година.
„ С вас работим от дълго време и се познаваме добре. Неправителствените организации имат потенциала и експертизата да ръководят обществени услуги. Очаквам от вас оферти за откриване на нови услуги, тъй като вие сте хората, които могат да кажат по какъв начин и с какво можем да сме потребни “, добави Фандъкова. На срещата участваха претендентите за общински съветници от листата на ГЕРБ/ Съюз на демократичните сили -Павел Савов и Михаела Иванова.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР