София. Управляващите съзряха провокация във вчерашните протести срещу скъпите горива,

...
София. Управляващите съзряха провокация във вчерашните протести срещу скъпите горива,
Коментари Харесай

Управляващите съзряха политическа провокация в протестите

София. Управляващите съзряха провокация във вчерашните митинги против скъпите горива, повишението на цената на „ Гражданска отговорност “ и нарастването на налога за старите коли. След съдружен съвет министърът на финансите Владислав Горанов и ръководителя на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов разясниха разискваните тематики.
Цветанов съобщи, че са водени всеобхватни диалози за всичко протичащо се в страната „ и за много от тенденциозните подходи, които някои провеждат, с цел да дестабилизират страната “. По думите му във вчерашните митинги е имало провокация, с която се е целяло конфликт сред тези, които пътуват и тези, които са блокирали пътната инфраструктура. Цветанов разясни, че всеки е в правото си да показва своето мнение, стига да не нарушава законовите разпореждания и правата на всички жители. Той посочи, че българските жители са задоволително интелигентни, с цел да схванат и кой би желал да има политическо разтърсване и политическа рецесия. „ Убеден съм, че с осведоменост всеки български жител е в правото си да избира какво желае – да имаме политическа рецесия и безпорядък или непоклатимост и прогноза за това, което се случва “, акцентира Цветанов.
Горанов обърна внимание на тематиката, касаеща цената на „ Гражданска отговорност ”. Той посочи, че цена от 1000 лв. не стои на дневен ред. По думите му сходна тематика е нечиста сделка, която цели основаването на публично напрежение. Горанов разяснява, че има разбъркване на тематиките с цената на „ Гражданска отговорност ” и системата „ бонус-малус ”. „ Всички обаче се сплотиха към това, че по-рисковите водачи би трябвало да заплащат повече “, съобщи Владислав Горанов като разясни, че е различен въпросът, че наредбата на КФН, която се разисква, е на доста ранен стадий и дали ще остане в този тип занапред ще се проучва.
Относно налозите за старите коли, Горанов разясни, че нарастването ще е с 6 до 10 лева „ Макар да не е пренебрежима сума, по наши оценки е малко на фона на задачите, които сме си сложили за чистотата на атмосферния въздух “, изясни той. По думите му България се е трансформирала в гробницата на старите коли на Европа. „ Тежестта върху по-старите коли не е такава, че да се трансформира в непостижимо задължение за българските жители. Що се касае до размера на налога – 0.60 или 0.80 ст. на месец, или две кутии с цигари, не са това, което може да промени фрапантно склонността към покупка на по-стари коли от страна на българските жители “, сподели още той.
Финансовият министър разяснява и цените на горивата. Горанов разясни, че не държавното управление взема решение какви да са цените на горивата. „ Ние не произвеждаме недопечен нефт. Цените на горивата в България следват трендовете в света “, съобщи той. По думите му не е изключена среща и с Българска петролна и газова асоциация, с цел да се разиска веригата на доставки и да се потвърди на българските жители, че това са ценовите нива, които могат да се ползват в една пазарна стопанска система.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР