София. Целта на новата пощенска марка е да привлече хора

...
София. Целта на новата пощенска марка е да привлече хора
Коментари Харесай

Зам.-министър Димитър Геновски: Целта на новата пощенска марка е да привлече хора от цял свят да видят образците на българската архитектура

София. Целта на новата пощенска марка е да притегли хора от целия свят да видят образците на българската архитектура и история от Античността и Средновековието. Това сподели зам.-министърът на превоза, осведомителните технологии и известията Димитър Геновски по време на церемонията по валидирането на пощенска марка на тематика „ 2017 – Международната година на устойчивия туризъм за развиване “ съобщи кореспондент на Агенция „ Фокус “. На събитието участваха още министърът на туризма Николина Ангелкова и художникът на марката Татяна Узунова.
„ Понякога човек може да обиколи света с разглеждането на една сбирка пощенски марки. Художникът – Татяна Узунова, е изобразил едни от най-разпознаваемите знаци на българската история – паметната Казанлъшка гробница и икони от историческия Рилски манастир. Пощенската миниатюра употребява признака на кръга, с цел да покаже, че българските земи от Древността до през днешния ден са дом на разнообразни култури “, сподели още той.
Геновски напомни, че тематиката за туризма влиза в българското маркоиздаване още в средата на 20 век. „ Убеден съм, че новата пощенска марка ще обиколи сбирките на филатеристите по света и ще украсява писмата, които изпращаме до нашите родственици и другари в чужбина. А това е отлично ентусиазъм за доста хора да включат България в своите пътувания “, сподели той.
Цветилена СИМЕОНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР