София. Това каза директорът на Националния природонаучен музей и зоолог

...
София. Това каза директорът на Националния природонаучен музей и зоолог
Коментари Харесай

Николай Спасов, НПМ: Откритата къртица в България е сензационна, защото от десетилетия се смяташе, че нов вид бозайник от Европа не може да бъде описан

София. Това сподели шефът на Националния природонаучен музей и зоолог Николай Спасов в изявление за Агенция „ Фокус “ за животинското биоразнообразие в страната ни. „ Още преди към 200 години, огромният френски естественик Жорж Кювие е споделил, че можем да се съмняваме, че има огромни типове животни, които науката да не знае. Малко е прибързал. Дори през днешния ден се разказват нови типове животни. Такъв е казусът с една антилопа, открита през 90-години в Непал. Такъв е казусът и с нов тип тапир, открит в планините на Южна Америка “, разяснява Спасов и уточни, че е правилно, че описването на едри типове през днешния ден е съвсем невероятно и е сензация. „ Докато инсекти се разказват по целия свят всяка година “, добави той.
„ Доколкото до къртицата в България – тя е сензационна с това, че от десетилетия се смяташе, че нов тип бозайник от Европа не може да бъде разказан. Нищо, че е малко и земно-скрито като метод на живот животно, само че се оказа, че от Европа и то от България нов тип бозайник е разказан от трима зоолози – двама чужденци и нашия сътрудник Недко Недялков “, сподели още Николай Спасов.
Цветелин ДИМИТРОВ

Пълния текст на изявлението четете по-късно в „ Мнение ”
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР