София. Темата за пътната безопасност е сред приоритетите на Министерството

...
София. Темата за пътната безопасност е сред приоритетите на Министерството
Коментари Харесай

Инж. Николай Станков: Повишаване на културата на обществото е най-важно за пътната безопасност

София. Темата за пътната сигурност е измежду целите на Министерството на районното развиване и благоустройството, по които работим в синхрон и съдействие с останалите ведомства и браншовите организации. Това съобщи инж. Николай Станков – консултант на министъра на районното развиване и благоустройството, при присъединяване си в полемика на тематика „ Решения за възстановяване на пътната сигурност “. Това оповестиха от пресцентъра на Министерството . Като добър образец инж. Станков уточни, че в Агенция „ Пътна инфраструктура “ е основана напълно нова дирекция по сигурност на пътищата. Тя ще дава отговор за обмисляне на пътната сигурност, мониторинг и реализиране на мероприятия в тази сфера. Той разяснява още, че с изключение на нормативните промени, целящи възстановяване на пътната сигурност, които сега се правят от изпълнителната и законодателна власт, обществото като цяло също би трябвало да усъвършенства културата си в тази област. „ Ключово е повишението на културата на обществото по тематиката за пътната сигурност, а това включва образование на децата от най-ранна възраст. Наред с нормативните и административни ограничения, които се подхващат, обществото като участник в придвижването би трябвало да осъзнае, че значително пътната сигурност зависи от всички участници “, разяснява Николай Станков.
По време на полемиката бе коментирана концепцията за основаване на организация, която да поеме отговорността за пътната сигурност, смяна на нормативната уредба и настоящото законодателство в региона на пътната сигнализация, скоростта на придвижване, обезопасяване на пешеходните пътеки, паркирането и организация на придвижването. Участниците в срещата разясниха и най-честите аргументи за възникването на пътнотранспортните катастрофи и вредите, които предизвикват те на стопанската система, пътната инфраструктура и опазването на здравето.
Дискусията на тематика „ Решения за възстановяване на пътната сигурност “ се провежда от Института за пътна сигурност с поддръжката на регионалния шеф на Пловдив Здравко Димитров. Участие в нея взеха още заместник-министърът на образованието Таня Михайлова, Руслан Вуцов – Председател на УС на Института по пътна сигурност, представители на ОД Министерство на вътрешните работи - Пловдив, Община Пловдив и други

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР