София. Светите братя Кирил и Методий, които почитаме днес по

...
София. Светите братя Кирил и Методий, които почитаме днес по
Коментари Харесай

Европейски избори 2019: Мария Габриел: Делото на Кирил и Методий и техните ученици е стожер на българския дух, който ни е направил несломим през вековете народ

София. Светите братя Кирил и Методий, които почитаме през днешния ден по остарял жанр, ни завещаха повече от писменост. Те ни дадоха познание. За нас, българите, делото на Кирил и Методий и техните възпитаници е стожер на българския дух, който ни е направил непреклонен през вековете народ. Трябва да се горди, че сме дали третата писменост на Европейски Съюз и сме част от културното езиково разнообразие на Европа. Това съобщи по време на празника „ Кирилицата в Европа “, проведен от регион " Илинден ", лидерът на листата на ГЕРБ и Съюз на демократичните сили Мария Габриел, оповестиха от пресцентъра на Политическа партия ГЕРБ .
„ Моето обръщение през днешния ден е да насърчаваме любовта към четенето. Надявам се къщичките за книги в Южния парк да приютяват повече четящи хора, изключително децата. Днес, в ерата на цифровите технологии, обичайните и електронните книги могат да живеят дружно, отваряйки ни повече благоприятни условия за четене. Пожелавам повече хора в парка да разлистват страниците на книгите в къщичките и да намерят своята фраза, която да им остане за цялостен живот “, акцентира Габриел. Тя добави, че нейната обичана фраза е от книгата „ Малкият принц “, която е оставила в своебразната библиотека: „ Истински се вижда единствено със сърцето. Същественото е невидимо за очите “.
„ Датата 26 май ни дава още една опция да изпратим обръщение за България на сърцата и мозъците. За България и Европа на културата. За мощна България в обединена Европа с номер 12 в бюлетината “, добави Мария Габриел.
Именно по самодейност на Мария Габриел Европейската комисия се трансформира в сцена на българската култура и просвета и славянската книжовност на 24 май преди една година.
По време на празника в регион " Илинден " претендентът за евродепутат от ГЕРБ Андрей Ковачев показа, че би трябвало четенето да бъде подтиквано, тъй като в книгите е науката и знанието. „ Младите генерации би трябвало да израстват в с българския дух, като част от Европейския съюз и като част от фамилията на свободните демократични нации. Трябва да създадем по този начин, че младите генерации да намерят своето благополучие в страната. Те са свободни да пътуват, само че най-хубавото, което можем да им завещаем, е да намерят своето благополучие в своята татковина “, акцентира Ковачев.
Общинският консултант Татяна Георгиев прикани всички да се обръщат по-често към книгите, тъй като техните страници съумяват да ни пренесат тук-там, на които се случват невероятни неща и от там излизаме по-умни, по-добри и по-човечни.
„ На 26 май ни предстоят европейски избори. Район " Илинден " е един от регионите в София, които завоюваха най-вече вложения от европейски планове. На територията на региона всички 8 учебни заведения и детски градини се реновират по европейски стратегии “, акцентира Георгиева. Тя благодари на кмета на Илинден Иван Божилов за непрекъснатата работа, с цел да може всичко реализирано да се осъществя.
Иван Божилов прикани гости на парка да пазят поставените къщички за книги в региона.
След формалната част гостите на празника подариха своите книги на жителите на „ Илинден “ в специфичните култивиран библиотеки.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР