София. Спогодба за социална сигурност ще бъде подписана между социалните

...
София. Спогодба за социална сигурност ще бъде подписана между социалните
Коментари Харесай

Предстои подписване на спогодба за социална сигурност между България и Либия, която ще гарантира осигурителния стаж на българските граждани

София. Спогодба за обществена сигурност ще бъде подписана сред обществените ведомства на България и Либия. Това оповестиха от пресцентъра на Политическа партия АБВ . Документът ще подсигурява осигурителния стаж на българските експерти, които през годините са работили в Либия или броя на лицата с отпуснати пенсии, които имат добит трудов стаж в Либия. Така българите, работили в Либия ще имат приет трудов стаж за интервала на тяхното престояване на територията на страната. Реципрочно, на либийските жители, които са работили или работят в България ще бъде обезпечена обществената сигурност. Това заяви ръководителят на Политическа партия АБВ Румен Петков на среща с над 50 българи, работили в Либия. Предстоящото сключване на спогодбата за обществена сигурност сред двете страни е резултат от напъните на ръководителя на Политическа партия АБВ Румен Петков и специалиста по арабските въпроси Анастас Терзобалиев и пътуванията и осъществените срещи с министъра на обществените грижи на Либия Ал-Мехди Ал-Амен и последвалите срещи с българския обществен министър Бисер Петков.
Предстои среща по тематиката за обществената конвенция сред двете страни идната седмица сред Румен Петков и посланика на Либия Н. Пр. Софиан Треки.
Румен Петков, като ръководител на Политическа партия АБВ, се ангажира да следи и да сътрудничи за правенето и завършването на спогодбата сред обществените ведомства на двете страни. На срещата с български жители, работили в Либия, Петков сподели, че е оптимист за позитивния резултат от дейностите по правенето на обществената конвенция. За последните 30 години АБВ е първата партия, която се ангажира с действителни дейности по обезпечаването на обществени гаранции на работещите в Либия българи и респ., работещите в България либийски жители, както и първата европейска партия, осъществила срещи на най-високо ниво в Либия.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР