София. Софийският университет Св. Климент Охридски е средище на научна

...
София. Софийският университет Св. Климент Охридски е средище на научна
Коментари Харесай

Председателят на парламента Цвета Караянчева: СУ „Св. Климент Охридски” е средище на научна и образователна дейност, на прогресивни идеи, на свободомислие и достойнство

София. Софийският университет „ Св. Климент Охридски ” е средище на научна и просветителна активност, на прогресивни хрумвания, на свободомислие и достолепие. Това съобщи ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева в приветствието си към преподавателите и студентите на академичното празненство във връзка патронния празник на първото българско висше учебно заведение, оповестиха от пресцентъра на Народното събрание . На тези банки са седели и от тези катедри са преподавали видни учени, общественици, интелектуалци, писатели, политици, означи още ръководителят на Народното събрание. Всеизвестни са многото имена на някогашни ученици на университета, оставили дълбоки следи освен в българския, само че и в европейския публичен и политически живот, добави Цвета Караянчева.
И през днешния ден студентите на Софийския университет са неговият най-ценен капитал и доказателство за способността му да построява персони, които заемат почтено място измежду нашия културен, управнически и икономически хайлайф, акцентира още ръководителят на Народното събрание.
Цвета Караянчева изрази убеденост, че университетът ще продължава да следва задачата си – да основава просвета и обезпечава обучение на международно равнище.
Преди това ръководителят на Народното събрание и народни представители сервираха цветя пред паметника на Св. Климент Охридски.
Две шествия се срещнаха пред облика на светеца и просветителя – на Светия синод и на академичното управление на университета. Пред него се поклониха доста жители, сегашни и някогашни ученици на висшето образователно заведение.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР