София ще има рекорден бюджет - 527 млн. лв. ще

...
София ще има рекорден бюджет - 527 млн. лв. ще
Коментари Харесай

Бюджетът за софийския градски транспорт за 2024 г. надхвърля над 500 млн. лв.

София ще има рекорден бюджет - 527 млн. лева ще са вложенията, направени в превоза за 2024 година Това стана ясно по време на представянето на икономическата рамка за превоза за 2024 година.

Заместник-кметът по направление " Финанси и опазване на здравето " Иван Василев изясни на брифинг пред публицисти, че задачата е повече и по-добър градски превоз за всички софиянци. Осигурени са 37 млн. лева за 15% нарастване на заплатите

Той увери, че ще има пари за нарастване на заплатите на чиновниците в превоза. Опазени са и общинските сдружения от нови задължения. " Започваме да оздравяваме транспортните сдружения в София ", увери Василев. Държавата ще поеме заплащането на защитата на метрото.
 Ваня Григорова: В бюджета на София няма пари за нарастване на заплатите в превоза
Ваня Григорова: В бюджета на София няма пари за нарастване на заплатите в превоза

Близо 18 млн. лева дължи единствено автотранспорта в столицата ни

Заместник-кметът по направление " Транспорт и градска подвижност " Илиян Павлов изясни, че средствата от 500 млн. лева ще се вземат от три места: лични доходи, продажба на документи, обезщетения и дотации от Столична община и държавният бюджет. Столична община прави сериозна крачка за подкрепяне на градския превоз, сподели Павлов, като добави, че ще се осъществят и повече средства от продажба на карти и билети.

" Гражданите да са спокойни, пари за градски превоз ще има. Заплатите на служащите в ресора също са подсигурени и ще се грижим за градския превоз на София ", безапелационен бе Илиян Павлов.

Общинският консултант от ПП-ДБ-Спаси София Андрей Зографски увери, че няма да се генерират спомагателни задължения, които да се влачат години наред. Той чака от транспортните сдружения по-високо качество от транспортната услуга. Няма да се усилват цените на картите и билетите за софиянци, а ще се опитат да убедят хората, че градският превоз е комфортен, акцентира Зографски.

Подобренията ще са ориентирани в възстановяване синхронизирането на разписанията, нови и по-редовни линии, повече BUS ленти и самостоятелни трамвайни трасета.

Подобрения ще има и в изискванията на труд на работещите в градския превоз - изродяване на нови общежития, нови тоалетни и възстановяване обществената стратегия.

Зографски се надява, че всички общински съветници ще поддържат транспортната рамка за града.
 Плашат със прекъсване на метрото - служащи си желаят по-високите заплати
Плашат със прекъсване на метрото - служащи си желаят по-високите заплати

Единият вход на метростанция " Сердика " бе блокиран за към час
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР