София ще има нова , която ще бъде изградена в

...
София ще има нова , която ще бъде изградена в
Коментари Харесай

Столична община и "БУБА Баскет" ще изградят нова многофункционална спортна зала

София ще има нова, която ще бъде построена в квартал " Слатина ", Съоръжението ще бъде построено благодарение на публично-частно партньорство, заяви ръководителят на Столичния общински съвет Георги Георгиев.

Проектът ще бъде финансиран от Фонда за стабилно градско развиване и инвестиция от страна на баскетболния клуб " БУБА Баскет ".

Зала " Слатина " ще бъде с разгъната застроена повърхност от 7000 м2, а потенциалът на трибуните ще бъде от 500 места. Съоръжението ще се намира на един от крайбрежията на рекичката в едноименния квартал, покрай улица " Гео Милев " и до бъдеща метростанция.

Срокът за планиране е седем месеца, а за осъществяване две години.

Георги Георгиев добави, че цената на плана е 11.2 милиона лв. без Данък добавена стойност.

 Столичната община дава гратис терени за спортни бази, само че постоянно има един претендент Столичната община дава гратис терени за спортни бази, само че постоянно има един претендент

" Даваме опция на децата ", уточни Георгиев, като загатна, че обществени терени се дават на одобрен клуб, който тренира 700 деца.

Договорът сред Столична община и " БУБА баскет " е за период от 30 години. В интервала на употреба ще се дават по 20 часа седмично за гратис прилагане от жители и възпитаници на игрищата в залата. На едно от външните стадиони ще може да се спортува гратис всеки ден от 7 до 21 ч.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР