София ще бъде домакин на първото издание на Roca One

...
София ще бъде домакин на първото издание на Roca One
Коментари Харесай

One Day Design Challenge с първо издание в България


София ще бъде хазаин на първото издание на Roca One Day Design Challenge в България на 21 април. Събитието ще се състои в Експо Баня София, най-голямата корпоративна изложбена зала на Roca на Балканите.

В продължение на един ден, студенти и млади експерти от цялата страна, с ползи в региона на архитектурата и дизайна, ще могат да се включат в надпреварата, по време на което единствено за няколко часа ще би трябвало да основат дизайн на детайл (продукт), обвързван с пространството на банята. Конкретното задание на състезанието ще стане известно на участниците едвам сутринта на самия ден на провеждането му.

Началото на самодейността One Day Design Challenge е обещано от Roca , за даване на платформа , посредством която младите архитекти и дизайнери да могат да покажат гения си, а също и да имат опция за контакт с одобрени експерти и представители на бизнеса.

Наградният фонд за състезанието в България е 4200 лева ., като спечелилите в състезанието ще имат опция да вземат участие и в спомагателен уъркшоп за дизайн с одобрени интернационалните лектори.

В надпреварата могат да вземат участие студенти и млади експерти от сферите архитектура и дизайн , на възраст до 30 години, с непрекъснато местопребиваване в България. Участниците могат да се състезават инвивидуално или в тимове от най-много трима души . Необходима е предварителна регистрация онлайн, най-късно до 18 април 2018 , на: www.onedaydesignchallenge.net

“One Day Design Challenge e съревнование за време, в което участниците се изправят пред предизвикването да основат в границите на един единствен ден истински решения и новаторски концепции, свързани с пространството на банята. “, показа Xavier Torras , член на Международното жури , Директор Бранд и Комуникации на Група Roca и Директор на фондация We Are Water . Останалите членове на журито на състезанието в София са български архитекти и дизайнери, получили самопризнание за своите планове освен у нас, само че и в интернационален мащаб. Това са:

Арх. Ангел Захариев - с името му се свързват плановете за емблематични здания, като Бизнес парк София, Capital Fort, Sky Fort, Музейко, Gtower. Съосновател на А и А Архитекти и Група Град.

Валентин Водев - дизайнер, притежател на голям брой междунородни награди, включително Red Dot Design Award. Основател на Vodev studio, Виена. Член на интернационалното жури на състезанието #jumpthegap 2016/2017

Генчо Гоев - дизайнер, притежател на голям брой интернационалните оценки, включително Red Dot Design Award. Основател на Националната платформа за интериорен и продуктов дизайн – Dibla, както и на Студио Гоев.

Арх. Любомир Станиславов - с името му се свързват планове като НДК, Хълмовете на Плана, шоурумите на Infiniti и Hyundai, МОЛ Сердика. Издател на влиятелни интернационалните издания, Изпълнителен Директор на Аутомотив Клъстер България.

Подробна информация за Правилата за присъединяване и графика за осъществяване на надпреварата на 21 април в София може да прочетете ТУК.

Състезанието One Day Design Challenge by Roca се организира в атмосфера на екипна работа и съдействие, в която младите участници имат опция да обменят хрумвания с други дизайнери и архитекти. След изданията му в Испания, Англия, Португалия, Русия, ОАЕ, Полша, Китай, платформата за първи път ще гостува и в Version:1.0 StartHTML:0000000167 EndHTML:0000001233 StartFragment:0000000487 EndFragment:0000001217

България, преди да продължи пътя си към Аржентина, Бразилия, Сингапур, Хонг Гонг и Хърватия.

Готови ли сте да приемете Предизвикателството? Регистрирайте се за присъединяване ТУК :

http://www.onedaydesignchallenge.net/en/contests/bulgaria/bulgaria-2018

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР