София се включва от днес за трета поредна година в

...
София се включва от днес за трета поредна година в
Коментари Харесай

Надя Кръстева: България е страхотно място за startup

София се включва от през днешния ден за трета поредна година в общоевропейската инициатива  Startup Europe Week, отдадена на предприемачеството. В рамките на събитието ще се направи преглед на предприемаческата екосистема, ще се съберат представители на държавни институции, на вложители, на обучителни стратегии за бизнесмени и ще бъдат споделени положителни образци за сполучливи български и интернационалните „ стартъпи “.
Повече за програмата на самодейността за слушателите на „ Хоризонт “ описа един от нейните уредници Надя Кръстева , която гостува в студиото на „ Преди всички “.

Кръстева разгласи, че събитието ще се състои в продължение на три дни, като стартира през днешния ден от 16.00 часа в София тех парк, в залата Microsoft Innovation Center и ще приключи на осми март в постройката на Move.bg.

Целта на самодейност е да даде инструментариум, насоки и мотивация на младите бизнесмени, които желаят да стартират личен бизнес, споделя организаторката.

Ще бъдат показани благоприятни условия за финансиране от частни и държавни стратегии, препоръки от адвокати и други експерти, експерти в региона на предприемачеството, планува се и осъществяване на ревю, на което ще бъдат показани разнообразни планове, добавя Кръстева. Тя описа за идното посещение в границите на форума на Маргарита Георгиева , която ще покаже какво е да работиш за фантазиите си:

„ Тя прави нещо ново. Танцува балет на българска музика, което е ужасно за нас, тъй като ни дава повече публичност на европейско равнище и също желае да стане най-хубавата балерина в света и го споделя самоуверено. Това ще бъде доста забавно присъединяване. Аз съм го гледала и на други събития, тъй че съм безусловно сигурна, че феновете доста ще го харесат. “

Фокусът в тазгодишното издание на самодейността е върху общественото предприемачество, добавя Кръстева и дава образец с новаторски план за ограничение изхвърлянето на храна от заведенията за хранене, за задачите на който е основана платформа със програмен продукт, осигуряващ продан на информация и ориентиране на оставащата храна към нуждаещите се.

В последния ден на събитието ще се организира панел под наслов „ Първи стъпки и първи пречки “, в границите на който ще се разискват провокациите, водещи до това 95% стартъпите да не могат да действат повече от три години, продължава с представянето на програмата организаторката и заключава:

„ Аз считам, че България е едно ужасно място, в което да създадем своя startup, тъй като има доста улеснена рамка, в която да влезем. Много е елементарно да се създадем компания. Чисто финансово също има доста улеснен развой. Така че това събитие цели да накараме от ден на ден и повече хора да започват своя нов бизнес. “

Интервюто с Надя Кръстева, съорганизатор на Startup Europe Week в София, можете да чуете от звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР