София се превръща в разграден двор, кметът на София Васил

...
София се превръща в разграден двор, кметът на София Васил
Коментари Харесай

Георги Георгиев: София се превръща в разграден двор. Пет дни след сбиванията кметът мълчи

„ София се трансформира в разграден двор, кметът на София Васил Терзиев не може да мълчи пет дни след сбиванията в столицата и да чакаме вътрешният министър да поведе хорото “, съобщи пред Българска национална телевизия

Георги Георгиев - зам.-председател на Столичния общински съвет.

„ Трябва да се показва, че има ред в този град. Не може всеки да прави каквото си изиска. Изблици на принуждение, които ескалират до капацитета да бъдат употребявани за нечиста сделка, за конфигуриране на жители на София против мигранти и така нататък, би трябвало да бъдат пресичани “, разясни общинският консултант от ГЕРБ. Георги Георгиев описа, че преди няколко седмици кметът на София е бил на Мюнхенската конференция по сигурността.

„ Тя е за държавни водачи, не за кметове. Завчера се върна от командировка в Истанбул. Нека господин Терзиев на първо място да се погрижи за сигурността на софиянци, дано не се тормози за геополитическите процеси, а да се концентрира върху въпросите, които засягат този град “, безапелационен е Георгиев.

„ Настояхме за изключително съвещание на Столичния общински съвет, което беше свикано от ръководителя. Това, което можем да създадем, е да чуем представителите на всички виновни институции, отпред с кмета. Защото той може да издава заповеди, които могат да бъдат наложителни за Министерство на вътрешните работи. Да забележим какво е направил кметът на София, представители на разнообразни структури на Министерство на вътрешните работи, с цел да можем да очертаем идващите стъпки и да бъдат поети ясни задължения какво ще се усъвършенства в София, с цел да не ставаме различен път очевидци на три случая в границите на два дни. Виждате, че поражда напрежение. Някои крайни политически формирования се пробват да яхнат вълната на публичното неодобрение. Затова е значимо институциите оптимално рано да се намесят с обща позиция, с цел да е ясно какво ще създадат още, с цел да подобрят сигурността освен в центъра на София, само че и в кварталите “.

Заместник ръководителят на Столичния общински съвет заяви, че с него са се свързали жители на квартал „ Овча купел “.

„ Докато се прибират вечер към домовете си, виждат мъже, които тичат с колове, с тръби, с цел да се бият. Това не е естествена конюнктура, а криминогенна “, добави Георги Георгиев.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР