„София се превърна в цифровата столица на Европа и продължава

...
„София се превърна в цифровата столица на Европа и продължава
Коментари Харесай

Мария Габриел: София се превърна в цифровата столица на Европа

„ София се трансформира в цифровата столица на Европа и продължава да утвърждава тази своя позиция. “

Това сподели българският еврокомисар по въпросите на цифровата стопанска система и общество Мария Габриел по време на конференция във връзка идната Европейска седмица на цифровизацията и нововъведенията (25 – 29 юни 2018 г.) и семейството на София на Европейската цифрова асамблея.

Какви са специалностите на бъдещето

В събитието взеха присъединяване и кметът на София Йорданка Фандъкова и Пламен Русев – ръководител на фондация Webit.

На конференцията беше оповестено какво следва по време на най-значимото събитие за технологии, нововъведения и политики, свързани с дигитализацията във всяка една сфера в Европа за 2018 - EU Digital and Innovation week.

„ Важно е България да е измежду страните, които ще подадат поръчка за това, че Европа се трансформира в място, което задава трендове.

Имаме опция да изтъкнем, че България е водеща по броя на дами в бранша на осведомителните и информационните технологии “, добави комисар Мария Габриел.
 Йорданка Фандъкова,Мария Габриел и ръководителя на фондация Webit - Пламен Русев Йорданка Фандъкова,Мария Габриел и ръководителя на фондация Webit - Пламен Русев
Мария Габриел посочи, че друга тематика по време на Асамблеята ще бъде киберсигурността.

„ Кибератаките не познават граници – те през днешния ден не засягат единствено нашите персонални данни, само че и такива браншове като енергетика и други, по тази причина е значимо България да е измежду страните, които да дадат поръчка, че Европа има потребност от повече експерти по киберсигурност и че единствено дружно можем да се оправим с този феномен “, сподели тя.

По думите й друга тематика ще бъде цифровото бъдеще на Европа.

Над 6000 индивида се чака да участват на Webit и Дигиталната Асамблея, като част от Европейската Дигитална и Иновационна седмица.

Габриел за подправените вести и обществените мрежи: Имат няколко месеца

Германско издание: "Фейсбук " би трябвало да се опасява от Мария Габриел

„ В рамките на Европейската цифрова столица ще се съберат целия Policy making хайлайф на Европа, над 1500 посетители от политическия хайлайф на Европа, които взимат решенията за това по какъв начин ще продължи напред цифровото бъдеще на Европа, както и 5000+ посетители от целия световен бизнес.”– показа Пламен Русев.

Webit.Festival ще се състои от над 12 паралелни конференции, ревю, голям брой уъркшопи и тематични затворени полемики на най-висконо равнище - “ бизнес + политически лидери”.

Изкуственият разсъдък ще има водеща роля в цифровото бъдеще на Европа

Христо Христов: Бъдещето е изкуственият разсъдък

Очакват се над 400 международни лектори, топ 200 започващи компании на Европа, бизнесмени от целия свят, основатели на едни от най-иновативните компании, футуристи и водачи в промишленостите си ще покрият тематики, измежду които съществени са здравето, модерната цифрова инфраструктура, умни градове и подвижността и други

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още вести харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР