София се е разминала на косъм от трагедия с мащабите

...
София се е разминала на косъм от трагедия с мащабите
Коментари Харесай

София се е размина на косъм от трагедия с мащабите на случилото се в Хитрино

София се е разминала на косъм от покруса с мащабите на случилото се в Хитрино преди 3 години. Течът на газ от колонката на бензиностанцията на "Цариградско шосе " в столицата е бил изключително рисков.

"В момента няма заплаха за популацията, няма основана централизация за гърмеж ". Това съобщи пред БНР комисар Тошко Бързилов от Главна дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “.

„ Цяла нощ имаше 4 пожарни екипа и 1 химически автомобил за замерване на концентрацията на газ, 2 екипа на Столичната община и 4 екипа на полицията. Създадена е организация за пропускане на придвижването и за дефинитивно очистване на произшествието. Ще бъдат подхванати дейности за цялостното обезопасяване на мястото. И при най-малката заплаха за пораждане на гърмеж от изпускане на газ нашите екипи ще останат на място и ще обезопасяват региона “, изясни той пред публичната медия.

Комисар Бързилов счита, че в късния следобяд дефинитивно да бъде отхвърлен рискът. По думите му не е имало техническа опция да се източи резервоарът с пропан-бутан, а изпускането на газа в атмосферата е било единствената опция. Количествата на изпускане бяха по този начин контролирани, че да не се допусне взривоопасна централизация, добави той. Комисар Бързилов акцентира, че с помощта на всички структури, работили по случая, е избегнат случай от мащабите на Хитрино.

Районът остава отцепен, а бензиностанцията е затворена.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР