София. Създаването на Група за приятелство България-Швеция, както и двустранните

...
София. Създаването на Група за приятелство България-Швеция, както и двустранните
Коментари Харесай

Двустранните отношения между България и Швеция бяха обсъдени днес между председателят на Комисията по отбрана и посланика на Швеция

София. Създаването на Група за другарство България-Швеция, както и двустранните връзки сред двете страни бяха разисквани, през днешния ден на среща сред ген. Константин Попов, ръководител на Комисията по защита и Н. Пр. госпожа Луиз Бергхолм, Посланик на Швеция в България. Това оповестиха от Комисията по защита .
И от двете страни беше маркирано, че България и Швеция имат сходни ползи по редица институционални въпроси на Европейския съюз, секторни политики и районни провокации.
С дипломат Бергхолмбеше разисквано и сполучливото председателство на България на Съвета на Европейския съюз и придобиващия все по-голяма значимост развой на интеграция на Западните Балкани. Ген. Попов показа, че и първите планове за непрекъснато структурирано съдействие /ПЕСКО/ са почнали сполучливо.
По време на срещата бяха дискутирани и връзките вобластта на защитата и сигурността “Работим за мощна войска и защита ”, сподели ген. Попов по време на диалога.
Генерал Попов показа с Н. Пр. госпожа Луиз Бергхолм, че Парламентът е дал своя вот три " огромни " модернизационни плана за армията, военновъздушните сили и флота. “Секторите защита и сигурност са основни в целите на Народното събрание ”, сподели още ген. Попов по време на срещата.
На срещата бяха разисквани и опциите за изпращане на покана до ръководителят на Народното събрание за публична аудиенция в шведския Риксдаг.
Срещата беше проведена по искане на Н. Пр. госпожа Луиз Бергхолм, Посланик на Швеция в България.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР