София. Съветът ми е: работете така, че професията да ви

...
София. Съветът ми е: работете така, че професията да ви
Коментари Харесай

Министър Николина Ангелкова участва в тържественото откриване на учебната година в Софийската професионална гимназия по туризъм

София. Съветът ми е: работете по този начин, че специалността да ви носи задоволство, непрекъснато търсете новото, с цел да надграждате постигнатото. С Вашите старания и с отдадеността на заетите в бранша ще подсигуряваме високо качество на туристическите услуги в България. Така министърът на туризма Николина Ангелкова се обърна към учениците при тържественото разкриване на образователната година в Софийската професионална гимназия по туризъм. Там тази година ще се образоват близо 900 ученика. това оповестиха от пресцентъра на министерството . Гимназията е с над 65-годишни обичаи и предлага съвременно съоръжение и образование, с интензивно наличие в интернационалните състезания и планове и с ред влиятелни оценки от тях.
Министър Ангелкова добави, че хората, избрали туризма за своя специалност освен се грижат за безпроблемното престояване на гостите у нас, само че и образуват усещанията на милиони гости от България.
Като администрация вършим всичко по силите си да поддържаме израстването на фрагментите в туризма – един от структуроопределящите браншове с национално значение за българската стопанска система, уточни министърът. Туризмът образува близо 12 % от брутния вътрешен артикул и основава дружно със сродните промишлености към 11 на 100 претовареност.
Благодаря на държавното управление, че издигна туризма като приоритет и през 2014 година бе основано независимо министерство, което бе предпочитание на сектора, съобщи министър Ангелкова. И означи, че през последните три години страната ни бележи рекордни резултати по брой визити на непознати туристи и доходи от техните нощувки в цялата история на бранша. За първите 7 месеца на тази година в България са пребивали над 5,2 млн. задгранични туристи, което е близо 7 на 100 повече по отношение на същия интервал на 2017 година С още по-висок ритъм порастват и приходите от интернационален туризъм – съгласно последните данни на Българска народна банка за интервала януари - юни 2018 година те надвишават 1,3 милиарда евро, което е 9,7% повече по отношение на същия интервал на предходната година.
Международни хотелски марки влагат в България, което е и късмет за всички фрагменти да намерят професионалната си реализация у нас, сподели министър Ангелкова. Тя пожела на добър час и сполучлива година на учениците, преподавателите и на управителния екип на гимназията с шеф инж. Антоанета Джонева.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР