София. Сътрудничеството в областта на икономиката, търговията, транспортната свързаност и

...
София. Сътрудничеството в областта на икономиката, търговията, транспортната свързаност и
Коментари Харесай

Сътрудничеството в икономиката, търговията, транспорта и туризма обсъдиха председателят на парламента Цвета Караянчева и иранският външен министър Мохамад Джавад Зариф

София. Сътрудничеството в региона на стопанската система, търговията, транспортната съгласуваност и туризма сред България и Иран разискаха на среща ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева и иранският външен министър Мохамад Джавад Зариф. Това оповестиха от пресцентъра на Народното събрание . „ През предходната година ние отбелязахме 120-тата годишнина от установяването на дипломатическите връзки сред нашите две страни, което е доказателство за историческите и обичайно положителни връзки сред България и Иран “, означи ръководителят на Народното събрание. Цвета Караянчева акцентира, че значима роля за развиването на двустранните връзки има парламентарното съдействие и добави, че за него способства постоянният разговор сред парламентарните групи за другарство в двете законодателни институции.
Председателят на Народното събрание насочи покана към ръководителя на Ислямското консултативно заседание на Иран доктор Али Лариджани да посети България. Министърът на външните работи на Ислямска република Иран Мохамад Джавад Зариф изрази признателност и увери ръководителя на българския парламент, че такава аудиенция ще бъде направена в близко бъдеще.
Иранският външен министър уточни, че сред българския и иранския народ има дълбоки връзки. Той означи, че областите на съдействие сред България и Иран са доста и като образец уточни превоза, високите технологии, строителството и промишлеността. Той акцентира, че страните ни би трябвало да работят и за увеличение на стокообмена. Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз може да има градивна роля за разширение на съдействието сред Европейски Съюз и Иран, бе маркирано още по време на диалога. В срещата взе участие и ръководителят на Групата за другарство България – Иран Красимир Събев.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР