София. Със заявление от 20 юни 2017г. народният представител от

...
София. Със заявление от 20 юни 2017г. народният представител от
Коментари Харесай

Народният представител от „БСП за България” Манол Генов се е отказал от имунитета си

София. Със заявление от 20 юни 2017г. националният представител от „ Българска социалистическа партия за България ” Манол Генов е уведомил ръководителят на Народното събрание, че дава единодушие за възбуждане на наказателно гонене против него, по отношение на постъпилото искане от основния прокурор за снемането на имунитета му, съобщи кореспондент на Агенция „ Фокус ”.
Агенция „ Фокус ” напомня: На 20 юни 2017 година, основният прокурор Сотир Цацаров внесе в Народното събрание искане за снемане имунитета на народния представител от Парламентарната група на " Българска социалистическа партия за България " Манол Генов. По данни на прокуратурата интервала 1 март 2017 година – 30 март 2017 година в град Асеновград, при изискванията на продължавано закононарушение с пет действия, в съучастничество като съучастник с Николай Христев, Генов е провел предлагането и даването на имотна полза - паричната сума от 25 лева за глас на живущи в гр. Асеновград физически лица, за да ги склони да упражнят изборното си право в негова изгода и в интерес на политическа партия на изборите за народни представители, провели се на 26.03.2017 година, което реализира състава на закононарушението по член 167 ал.3 вр.чл.26 ал.2 вр.ал.1 от Наказателен кодекс.
Събрани са доказателства и за това, че през месец март 2017 година в гр. Асеновград, обл. Пловдив, в съучастничество с причинителя Константин Атанасов - основен проектант на Община Асеновград, като подстрекател, съзнателно го склонил да извърши закононарушение, а точно да допусне реализирането на незаконна активност – строителство, без изискуемото по чл.84, ал.1 и ал.2 от ЗКН координиране на плановата документи за строителство, в аграрен парцел в гр. Асеновград, попадащ в предпазена територия за запазване на културно завещание – охранителна зона на колективен монумент на културата “Метошка махала “, което съставлява закононарушение по член 277а, ал.4 вр. чл.20 ал.3 вр. ал.1 от Наказателен кодекс.След настояването на прокуратурата Манол Генов разгласи, че е подготвен самичък да се откаже от имунитета си на депутат.
Иван ЛАЗАРОВ
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР