София. Само когато сме заедно и предаваме нашите традиции и

...
София. Само когато сме заедно и предаваме нашите традиции и
Коментари Харесай

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева на среща със самодейци в с. Невша: Само когато сме заедно и пазим традициите си, можем да оцелеем като нация

София. Само когато сме дружно и предаваме нашите обичаи и фолклор на идващите генерации, можем да оцелеем като нация, съобщи ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева на среща със самодейци в с. Невша, община Ветрино. Тя посети Народно читалище „ Нива 1901 ”, където я чакаха локалният фолклорен състав и неговият началник Георги Бонев, оповестиха от пресцентъра на Народното събрание.
В края на юни самодейците от Невша посетиха Народното събрание и насочиха покана към Цвета Караянчева да им гостува при идната си аудиенция във Варненска област. Днес тя беше приветствана в селото от кмета на община Ветрино доктор Димитър Димитров и кмета на Невша Зоя Атанасова.
„ Читалището ни е учредено през далечната 1901 година и е най-старото в община Ветрино. Гордеем се да бъдем част от единствения самоинициативен язвителен състав в Североизточна България, с който сме донесли на своя роден край доста грамоти и награди, следва ни да участваме и във фолклорния фестивал в Карнобат ”, описа Георги Бонев.
Читалищата са съкровищници, които съхраняват знанието и традициите, България има потребност от сърцати хора като Вас, означи Цвета Караянчева. „ Продължавайте да пазите българския дух! Предавайте на своите деца и внуци благосъстоянието на българския фолклор ”, пожела тя на самодейците в летописната книга на читалището.
Цвета Караянчева прегледа и православния храм „ Св. Атанасий ” в Невша, където отец Георги й описа за осъщественото изцяло възобновяване на църквата.
По-рано ръководителят на Народно събрание посети и Ветрино. Заедно с народни представители бяха дискутирани националните политики в региона на културата и образованието.
Тази вечер Цвета Караянчева ще участва на тържествената гала, с която в Летния спектакъл във Варна ще бъде открит Международният балетен конкурс. Председателят на Народното събрание е патрон на Варненската балетната олимпиада, която е най-старият и най-престижният балетен конкурс в света.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР