София. Съдът остави без уважение молбата на Будимир Куйович за

...
София. Съдът остави без уважение молбата на Будимир Куйович за
Коментари Харесай

Съдът остави без уважение молбата на Будимир Куйович за предсрочно освобождаване от затвора

София. Съдът остави без почитание молбата на Будимир Куйович за предварително освобождение от пандиза,
съобщи кореспондент на Агенция " Фокус " .
Това реши 9-ти състав на Софийски градски съд след заседание. Делото бе формирано по молба за условно предварително освобождение от пандиза на един от огромните наркотрафиканти на Балканите Будимир Куйович, който сега излежава 16-годишна присъда, откакто бе арестуван при профилирана акция на 30 декември 2007 година за трафик на близо 60 кг хероин.
В правосъдната зала участва и самият Куйович, който съобщи, че е склонен с претекстовете на отбраната.
Мотивите на отбраната на Куйович са, че наказаното лице се е поправило и се разкайва за стореното. Защитата посочи, че лицето е изпълнило първата причина за предварително освобождение, а точно, че към този момент е изтърпял повече от половината му наложено наказване.
Държавното обвиняване съобщи, че молбата на Куйович е неоснователна и следва да бъде оставена без почитание.
Според прокуратурата не е налице втората причина за предварително освобождение, а точно лицето да е дало задоволително доказателства за своето коригиране в пандиза.
В рамките на делото стана яsно, че подсъдимият не е допускал нарушавания на трудовата дисциплинираност в пандиза и даже е бил награждаван.
Според съда Куйович няма резистентност от резултата на поправянето си. Съдът регистрира, че молбата на Куйович е подадена незабавно откакто е минало половината от наказването му.
Деница КИТАНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР