София. С приетата вчера политическа декларация процесът на интеграция на

...
София. С приетата вчера политическа декларация процесът на интеграция на
Коментари Харесай

Министър Лиляна Павлова: Хората на Балканите са можещи и знаещи, трябва им само малко самочувствие, за да успяваме и вървим напред

София. „ С признатата през вчерашния ден политическа декларация процесът на интеграция на Западните Балкани стана дълготраен приоритет. Сега би трябвало да създадем по този начин, че Софийският дневен ред, към който се сплотиха европейските водачи, да стане действителност. Сега е времето да създадем бързо нашите стъпки към правовата страна, цифровизацията, върховенството на закона, положителното ръководство, свободните медии и да включим бизнеса и вложителите. Хората на Балканите са можещи и знаещи, би трябвало им единствено малко самочувствие, с цел да съумяваме и вървим напред “. С тези думи министърът за Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз Лиляна Павлова откри конференцията на Виенския стопански конгрес, която се организира в НДК през днешния ден и която е едно от серията събития, съпътстващи Срещата на върха ЕС-Западни Балкани в София,съобщиха от пресцентъра на Министерство за Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз 2018 .
Не инцидентно закриващото събитие на тази среща посветихме на нашата „ съгласуваност “ под мотото „ Политиката среща стопанската система “. Защото политическата декларация би трябвало да продължи с прагматичното й измерение в интерес на хората и с началото на разговора на Балканите “, сподели още министър Павлова.
Начало на „ Софийски Разговори 2018 “ даде министър-председателят Бойко Борисов. В полемиката вземат участие министър председателите от Западните Балкани – Ана Бърнабич, Еди Рама, Рамуш Харадинай, Зоран Заев, Душко Маркович.
Събитието в границите на Българското председателство се организира под мотото „ Политиката среща стопанската система “. Този конгрес цели в границите на „ Софийски Разговори 2018 “ да улесни директната обмяна на отзиви сред демократично определените водачи на страните от Западните Балкани и високопоставени представители на районната и интернационална стопанска система. Тази среща дава опция за провеждането на прагматична полемика за районно съдействие.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР