София. С младите таланти, с качеството на работата и с

...
София. С младите таланти, с качеството на работата и с
Коментари Харесай

Президентът Румен Радев: С младите таланти и идеи секторът на информационните технологии у нас ни дава конкурентно предимство в региона

София. С младите гении, с качеството на работата и с концепциите, които генерира, секторът на осведомителните технологии дава на страната ни конкурентно преимущество в района. Това сподели президентът Румен Радев на церемонията по връчване на премиите на Българската асоциация по осведомителни технологии (БАИТ) за 2018 година, оповестиха от прессекретариата на президента . Конкурсът се организира за осма поредна година, като отличените са персони, компании и институции. Награждаването се състои под патронажа на президента.
В приветствието си Румен Радев уточни, че промишлеността на осведомителните технологии е решаваща за развиването на всички останали браншове – от индустрия, селско стопанство, до туризъм и обучение. Генерираните в IT-сектора хрумвания са извънредно значими за нашето развиване – без него няма нововъведения, а те са ней-ефективният тласък за висок и резистентен стопански напредък, изключително в наши дни, когато растежът става пленник на демографията, уточни президентът.
Румен Радев връчи на създателя на просветителната онлайн платформа „ Уча.се “ Дарин Маджаров премията в категорията за специфичен принос. Президентът уточни, че този план онагледява всички значими правила за актуалното обучение – досегаемост, прегледност, адаптивност, разрастващи се детайли на интерактивност и висока мотивация за учениците. „ Това е прелестен образец за интеграцията на цифровите технологии с образованието, образец по какъв начин няма лимит за триумфа, когато смелостта на концепциите и упоритостта извират от благородна идея – бъдещето на нашите деца “, уточни президентът. На базата на опита си като родител на възпитаник, който употребява „ Учa.се “, президентът даде и някои рекомендации за развиването на онлайн платформата.
Платформата „ Уча.се “ предлага на учениците повече от 14 000 видео урока и теста, които покриват 97 % от материала, изучаван в учебно заведение, и се употребява от над 500 000 възпитаници и учители. При основаването й Дарин Маджаров самичък записва над 500 видео урока по разнообразни образователни предмета, с цел да стимулира учениците и с цел да възпламени у тях искрата на любознанието. Проектът е притежател на голям брой оценки, измежду които и президентската грамота „ Джон Атанасов – за планове с огромен публичен принос “ за 2016 година

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР