София. С Македония ще работим за нулеви ставки в митническите

...
София. С Македония ще работим за нулеви ставки в митническите
Коментари Харесай

Премиерът Бойко Борисов: С Македония ще работим за нулеви ставки в митническите тарифи между двете държави

София. С Македония ще работим за нулеви ставки в митническите цени сред двете страни. Това сподели министър-председателят Бойко Борисов след среща с македонския му сътрудник Зоран Заев в София, съобщи кореспондент на Агенция „ Фокус “ .
„ Днес сме се събрали – по този начин, както е по контракт, да честваме исторически дати. Да почитаме хора, върху паметта на които времето не въздейства – 147 години от рождението на Гоце Делчев “, съобщи Борисов.
Той уточни, че българското европредседателство е останало в историята с това, че е поставило тематиката за Западните Балкани на масата. „ Колкото и да не им харесва на някои, всички в света го регистрират. Преди не можехме да си го представим – че единствено за една година България и Македония ще се схванат, че Македония и Гърция ще се схванат. Някои споделяха, че единствено си приказваме и за Коридор 8 – само че той се строи към този момент със стотици евра. Така и не имаха вяра преди години, че в България ще има автомагистрали – само че ето, че ги направихме. Говорихме и с сътрудниците финансови министри да работим за нулеви ставки в митническите цени сред двете страни. 605 млн. евро е стоковият продан сред България и Македония в този момент и по този начин ще видите, че незабавно ще минем 1000 млн.евро. Защото доста компании имат интерес да влагат “, сподели още министър председателят.
Борисов уточни, че София е била определена за логистичен аутсорсинг център на Световната банка за света. „ Това ще са 200 нови високотехнологични работни места, а това ще е голям късмет за приятелите ни от Западните Балкани. Всички ние дружно ще го вървим тоя път, тъй като той е действителен. И българският народ има огромна заслуга за това “, съобщи той.
Министър-председателят уточни, че договорът за добросъседство с Македония ще бъде вграден в триумфа на Македония. „ Колкото и да не им се има вяра на някои български жители. Това толкоз бързо ставаше, че чак не ми се има вяра. Изведнъж с българското председателство всичко стана за шест месеца – дали е инцидентно? Зоран Заев знае какво съм направил с доста сътрудници в Еворпа. И по тази причина ще кажа огромно благодаря на цялата Европейска комисия и на водачите на Европа, които не имаха вяра и ме поучаваха да не избираме тази тематика. Казаха: „ Избери си една лесна тематика, с цел да имаш сполучливо европредседателствто “. А ние като се изключи че избрахме най-трудната, тя отново стана най-успешна. Така че не е свършило всичко, в този момент би трябвало да създадем по този начин с македонците, че посредством стокооборотите да се усилват приходите “, съобщи Борисов.
Цветилена СИМЕОНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР