София. Ролята на Центъра за обучение на адвокати е от

София. Ролята на Центъра за обучение на адвокати е от ...

Заместник-министър Десислава Ахладова: Центърът за обучение на адвокати и Националното бюро за правна помощ имат добро сътрудничество в обучението на правозащитници.

София. Ролята на Центъра за обучение на адвокати е от изключително значение за професионалното развитие и усъвършенстването на хората, които се занимават със защитата на гражданските права и интереси, заяви заместник-министърът на правосъдието Десислава Ахладова при откриването на учебната година в Центъра за обучение на адвокати „Кръстю Цончев“. Това съобщиха от пресцентъра на министерството.
Тя отбелязва доброто сътрудничество на адвокатското училище с Националното бюро за правна помощ към Министерството на правосъдието в организиране на съвместни семинари в страната както за младите адвокати, така и за всички, които желаят да повишат капацитета си в конкретни сфери на правоприлагането.
В подкрепа на думите й председателят на Управителния съвет на училището Йордан Йорданов заяви, че на предстоящия семинар на тема: „Измененията и допълненията в ГПК от 2017 г. – една година по-късно“, организиран съвместно с Националното бюро за правна помощ, който ще се проведе на 13 октомври, са се записали общо 400 адвокати от цялата страна.
През миналата учебна година са проведени общо 87 обучения в центъра и 89 в страната, стана ясно по време на събитието.
Представено бе и най-новото издание на Центъра за обучение на адвокати „Адвокатурата и правата на човека“.
Приветствия към лекторите и участниците отправиха още председателят на Висшия адвокатски съвет Ралица Негенцова, заместник-омбудсманът Диана Ковачева, заместник-председателят на Народното събрание Явор Нотев.

Източник: focus-news.net