София. Родители излизат на национален протест срещу Националната стратегия за

...
София. Родители излизат на национален протест срещу Националната стратегия за
Коментари Харесай

Родители излизат на национален протест срещу Националната стратегия за детето

София. Родители излизат на народен митинг против Националната тактика за детето 2019-2030 година Протестът е народен и в него ще се включат родители от 23 града в страната, измежду които София, Варна, Ямбол, Шумен, Плевен, Велико Търново, Бургас, Кюстендил, Пловдив, Габрово, Благоевград и други В столицата митингът е плануван в 17.30 часа, а сборният пункт са пилоните на НДК. От там протестното шествие ще тръгне към постройката на Министерския съвет, от там ще се насочи към пл. „ Александър I Батенберг “ и ще доближи площад „ Народно заседание “. Протест ще има и в Мадрид.
В момента работата по тактиката е спряна по предписание на министър-председателя Бойко Борисов поради отрицателните публични реакции към плана.
Протестиращите против замразената тактика упорстват за отменяне на документа, присъединяване на жителите и родителите в написването на нов сходен документ, връщане на отнетите нелегално деца, оставки в организацията за отбрана на детето, прекачване на телефона за подаване на сигнали от деца за тормоз „ в ръцете на страната “, излизане на България от Норвежкият финансов механизъм и финансиране на небогати фамилии, възпрепятствани да отглеждат обикновено децата си, наедно с приемните фамилии. От общественото министерство не един път обявиха, че митингите против тактиката нямат съображение, защото работата по плана е спряна.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР