София. Резултат от мерките за олекотяване на ученическите раници може

...
София. Резултат от мерките за олекотяване на ученическите раници може
Коментари Харесай

Зам.-министър Таня Михайлова: Резултат от мерките за олекотяване на ученическите раници може да има още в началото на втория учебен срок

София. Резултат от ограниченията за олекотяване на ученическите раници може да има още при започване на втория образователен период. Това стана ясно от думите на зам.-министъра на образованието Таня Михайлова по отношение на ограниченията за понижаване тежестта на ученическите раници, съобщи кореспондент на Агенция „ Фокус “ . Зам.-министърът призна, че този въпрос не е от през днешния ден или от през вчерашния ден. „ Спомням си от 2010 година за акцията „ Училище без тежест “. Пак ви споделям – не желая да е акция, а целенасочена политика на всички хора, ангажирани в МОН ", разяснява тя. " „ Кога са първите забележими резултати? В учебно заведение според от опциите на равнище институции могат да се получат и още при започване на втория период “, сподели Михайлова. По думите ѝ се приготвят много срещи с шефовете на учебните заведения и с учителите. Зам.-министърът персонално се ангажира да бъде в класната стая и да види какво се случва.
„ Не бягаме от нашата отговорност, а в противен случай – считаме, че като хора от системата ще работим в тази тенденция. Когато е по-голям размерът на учебниците, според от опциите, се планува да се разделят на части. Обмисляме и вид за избор на хартия – обемната хартия, която пък е по-лека, само че път надлежно като качество няма да бъде същата както пълноцветният щемпел на офсетовата хартия “, сподели още Таня Михайлова.
По думите ѝ главният проблем се получава в 5. клас, тъй като тогава учениците към този момент могат сами да вървят на учебно заведение и сами носят раниците си и когато и предметите стават повече ", разяснява Михайлова. По думите ѝ обезпечаването на шкафчета, в които учениците да държат учебниците си е въпрос на виждане и благоприятни условия на обособените учебни заведения. " Има учебни заведения, които към този момент имат шкафчета ", разяснява тя. По думите ѝ тези, които досега нямат такива, сигурно ще се включат в Националната стратегия за увеличение на шкафчетата.
Люба АЛЕКСИЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР