София. Решението първият ден от болничния да е неплатен е

...
София. Решението първият ден от болничния да е неплатен е
Коментари Харесай

Десислав Тасков, БСП: Държавата трябва да се завърне в здравеопазването, в момента болниците са търговски дружества, а лекарите - търговци

София. Решението първият ден от болничния да е неплатен е цинично. Това демонстрира едно абдикиране от контрола върху подправените болнични и по тази причина би трябвало да страдат всички. Това е решение за едрия бизнес и против хората, сподели пред БСТВ доктор Десислав Тасков, депутат от ПГ " Българска социалистическа партия за България ", оповестиха от пресцентъра на Българска социалистическа партия .
Като неотдавна встъпил в служба народен представител, той чака опцията да може да показа своите хрумвания по здравния бюджет. Тасков изясни в резюме концепцията на " Визия на България " в сектор Здравеопазване - хората да имат къде да се лекуват, да могат да си разрешат лекуването и да бъдат лекувани съгласно болестта им. Той изрази удовлетворение, че народни представители от други парламентарни групи безусловно цитирали здравните ограничения от Визията. " Ние не си разделяме Визията. Тя е направена за безусловно всички и това я прави огромна. В края на краищата, тя е за положителното на всички българи ", сподели Десислав Тасков.
Според него продуктът " клинични пътеки " към този момент не прави работа. Самият им принцип е сгрешен - лекува се на парче, а не съгласно болестта.
" Държавата би трябвало да се завърне в опазването на здравето ", изрази мнение Тасков. Според него не е задоволително 50% от сумата в целия бранш Здравеопазване да излиза от джоба на хората с най-ниските приходи в целия Европейски съюз. " В момента повече от 4,5 милиарда лева излизат от нашите джобове. Болниците са превърнати в търговски сдружения, а лекарите - в търговци! Това убива както опазването на здравето, по този начин и лекарите. Ние сме приключили медицински университети, не стопански! ", сподели още доктор Тасков.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР