София. Ръководствата на АБВ и БТПП обсъдиха възможностите за въвеждане

...
София. Ръководствата на АБВ и БТПП обсъдиха възможностите за въвеждане
Коментари Харесай

Ръководствата на АБВ и БТПП обсъдиха възможностите за въвеждане на необлагаем минимум, реформирането на пенсионната и образователна системи в България

София. Ръководствата на АБВ и БТПП разискаха опциите за въвеждане на необлагаем най-малко, реформирането на пенсионната и просветителна системи в България, оповестиха от пресцентъра на АБВ . По време на срещата представителите на Алтернатива за българско възобновление предложиха намирането на вид за преизчисляване на старите пенсии по този начин, че хора, които са напуснали дейна трудова активност преди години, да не получават в пъти по-малко пенсия спрямо тези, които я напущат сега, при условия на подравнен трудов стаж. От партията показаха нуждата и от обвързването на просветителната ни система с потребностите на бизнеса. Представена бе и концепцията за въвеждането на безвъзмездни детски ясли и градини за всички деца в България.
От АБВ сложиха акцент върху нуждата от въвеждането на необлагаем най-малко, най-малко до равнището на минималното трудово заплащане, като мярката следва да бъде приложена за всички работещи, без значение от техния приход. На вниманието на специалистите в БТПП бе показано и предлагането на политическата мощ за диференцирана данъчна ставка върху някои артикули от първа нужда.
Политическата мощ срещна работодателската организация и с оферти за промени в законодателството, касаещо хората с увреждания. Нейните представители припомниха, че оттегляйки се от държавното управление, Ивайло Калфин е оставил тактика и набор от съответни ограничения, които радикално трансформират политиката към хората с увреждания, следвайки най-хубавите модели в Европейски Съюз и методиката на Световната здравна организация.
От своя страна, управлението на БТПП акцентира, че във връзка с необлагаемия най-малко работодателите имат някои запаси, свързани с това, че приложението на една такава мярка, води до двустепенна канара на облагане и е неравноправие в третирането на данъкоплатците. Според БТПП предлагането за въвеждане на диференцирана данъчна ставка за някой артикули е използвана концепция, която обаче също би трябвало да бъде деликатно подложена на разбор, тъй като в противоположен случай е допустимо ставките да паднат, само че търговците да не се съобразят с това и да не понижат цените на крайния артикул.
Работодателската организация съобщи, че поддържа предлагането за гладко повишаване на възрастта за пенсиониране, само че съобщи, че би трябвало да бъдат създадени и стратегии, които биха могли да обезпечат работа на хора в пенсионна възраст, които търсят такава, изключително за браншове където има дефицит на експерти.
БТПП поддържаха концепцията на АБВ въвеждането на безвъзмездни ясли и детски градини (особено за жителите с по-ниски доходи). Те показаха положителна оценка и по предлагането на партията за даването на държавна помощ за трето дете, при избрани условия, като отговорно родителство и съществуване на застрахователен стаж, само че показаха, че средствата би трябвало да бъдат деликатно разпределени по целево предопределение и следени по този начин, че да отидат само за потребностите на развъждането и образованието на детето, с цел да не се позволен злоупотреби.
В умозаключение от БТПП означиха очевидната потребност от подготвянето на повече професионални фрагменти от системата на междинното обучение. В региона на висшето обучение те предложиха въвеждането на стипендии или други финансови помощи за студенти, които одобряват да продължат своето професионално развиване у нас и поемат ангажимент да приложат знанията си в България, като дефинират интервал (3, 5 години), през който да работят за възстановяване на бизнес средата в страната.
В края на срещата представителите на АБВ и БТПП се схванаха да прегледат и проучват в детайли предложенията, направени от двете страни по време диалога.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР