София. Работната група към заместник министър-председателя Валери Симеонов постигна категорично

...
София. Работната група към заместник министър-председателя Валери Симеонов постигна категорично
Коментари Харесай

Работната група към вицепремиера Валери Симеонов постигна единодушие по въпросите за преместваемите обекти, шума, концесиите и ЕСТИ

София. Работната група към заместител министър-председателя Валери Симеонов реализира изрично единогласие по тематиките, прегледани на днешното ѝ първо съвещание. Това оповестиха от държавната осведомителна работа . Това са предлагането за унищожаване на преместваемите обекти от селищните формирания от национално значение и плажните линии, смяна на законодателството, тъй че даването на концесиите на плажните линии да се реализира по общ ред с ясна наредба в закона за концесиите, а не по ЗУЧК, смяна в настоящата нормативна уредба, касаеща регулирането на шума и въвеждане на Единна система за туристическа информация (ЕСТИ).
Предложението за унищожаване на преместваемите обекти допуска изключения за тези обекти, с които се реализират наложителните и спортно-развлекателни действия.
Вицепремиерът Симеонов ще координира предложенията със съответните отраслови министерства, като ги подложи на публичен и политически спор в границите на ръководещото болшинство.
Срещата протече при извънредно единодушие и цялостно единодушие на страните по изложените нагоре въпроси. Страните съгласуваха идващото съвещание на работната група да бъде на 16 ноември 2017 година в 11.00 часа, като до тогава участниците показват своите оферти за смяна в нормативната база.
В работната група са включени: Стела Балтова – някогашен министър на туризма, някогашните заместник-министри Румен Драганов, Марияна Асенова, Димитър Хаджиниколов, Иво Маринов и Бранимир Ботев, Дияна Колчева – ръководител на УС на Сдружението на хотелиерите и ресторантьорите, Димитър Попов от асоциация АБТТА, Одисей Спасов – БАТА, Стоян Лазаров – Българска туристическа камара, Георги Щерев – Българска хотелиерска и ресторантьорска организация, Славейко Стайков – „ Рила Спорт “ АД и Михаил Попов – Съюз на притежателите Слънчев бряг.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР