София. Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет ще проведе изслушване

...
София. Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет ще проведе изслушване
Коментари Харесай

На 6 декември 2017 г. Прокурорската колегия на ВСС ще проведе изслушване и избор на директор на Националната следствена служба

София. Прокурорската гилдия на Висшия правосъден съвет ще организира чуване и избор на шеф на Националната следствена работа на 6 декември 2017 година от 13.30 часа, оповестиха от пресцентъра на Висш съдебен съвет . Решението е в сходство с т. 12, раздел III от Правилата за избор на шеф на Националната следствена работа.
Процедурата за избор на шеф на Национална следствена служба е открита с решение на Прокурорската гилдия по протокол № 32/11.10.2017 година, като единственият участник в нея е Борислав Сарафов – заместител на основния прокурор при ВКП.
Кандидатурата на Борислав Сарафов бе препоръчана от членовете на Прокурорската гилдия Евгени Диков, Пламена Цветанова, Пламен Найденов, Даниела Машева и Сотир Цацаров – основен прокурор на Република България.
До 28.11.2017 година Комисията по атестирането и състезанията и Комисия „ Професионална нравственос “ към Прокурорската гилдия би трябвало да изготвят отчети за нравствените и професионалните качества на претендента, които ще бъдат оповестени на интернет уеб страницата на Висш съдебен съвет.
Към момента няма предоставени мнения за професионалните и нравствени качества на претендента, както и въпроси, които да му бъдат заложени при чуването от правоимащите субекти по т. 9 от Правилата – магистрати и Юридическо лице с нестопанска цел, регистрирани за реализиране на публично потребна активност, висши учебни заведения и научни организации, професионални организации на магистрати, сътрудници, органи и институции, с които претендентът е работил. Становища и въпроси могат да бъдат предоставяни не по-късно от 7 дни преди чуването на Сарафов – в период до 30.11. 2017 година
Правилата за избор за избор на шеф на Националната следствена работа са признати с решение на Прокурорската гилдия на Висш съдебен съвет по протокол № 30/27.09.2017 г.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР