София. Професията на полицаите и пожарникарите е сред най-благородните. Служителите

...
София. Професията на полицаите и пожарникарите е сред най-благородните. Служителите
Коментари Харесай

Министър Валентин Радев: За нас е много важна солидарността на обществото към децата на загиналите и пострадалите полицаи и пожарникари

София. Професията на служителите на реда и пожарникарите е измежду най-благородните. Служителите на Министерство на вътрешните работи имат значимата задача да вършат положително за другите, само че даже и в спокойно време са в риск - когато бдят за нашата сигурност, когато пазят границата, когато се опълчват на естествените стихии. Затова е значимо да виждат солидарността на обществото към техните деца. С тези думи министърът на вътрешните работи Валентин Радев сложи началото на коледното издание на Националната благотворителна акция за подкрепяне на децата на починалите и потърпевшите при осъществяване на служебните отговорности чиновници от системата на Министерство на вътрешните работи, оповестиха от пресцентъра на министерството . Инициативата се организира за 14-а поредна година под патронажа на министъра на вътрешните работи, а началото й бе сложено от министър-председателя Бойко Борисов, до момента в който заемаше най-висшата професионална служба в Министерство на вътрешните работи – основен секретар, напомни министър Радев. На обичайното за самодейността коледно празненство вътрешният министър, заместниците му – Красимир Ципов, Милко Бернер и Стефан Балабанов, заместник-главният секретар на Министерство на вътрешните работи основен комисар Георги Арабаджиев и ръководителите на ГДБОП, ГДНП, ГДГП, ГДПБЗН и Столична дирекция на вътрешните работи се срещнаха с деца на свои сътрудници, отдали живота си в името на по-сигурна България.
Валентин Радев насочи благодарности към всички поддръжници на акцията за безкористния принос в годините на нейното битие: Заедно сътворихме значима традиция, която продължаваме с доста грижа и внимание. Той пожела на децата здраве, светли празнични дни и ги окуражи в устрема да бъдат почтени почитатели на своите родители, завещали ни образец за героизъм.
С помощта на всички донори, които засвидетелстват своята поддръжка посредством sms-и и финансови дарения, и на чиновниците на Министерство на вътрешните работи, които ежемесечно подаряват от заплатите си средства, доникъде на тази година в границите на акцията бяха набрани повече от 50 000 лв.. Министерството на вътрешните работи разпредели средствата сред 97-те деца, които акцията подкрепя през 2017 година – по сметките на всяко едно от тях е изработен превод в размер на 700 лв..
Пред формалните посетители и представителите на медии, който се причислиха към коледното празненство в Академията на Министерство на вътрешните работи, министърът на вътрешните работи показа клипа, особено направен от Пресцентъра на Министерство на вътрешните работи за Коледната акция през 2017 година
Дългогодишните правилни другари и поддръжници на акцията на Министерство на вътрешните работи насочиха към децата пожелания за шанс, сили и щастливи празници и ги зарадваха с дарове и изненади. От името на „ Технополис ” и търговски сътрудници на компанията от цялата страна ръководителят на Съвета на шефовете на „ Видеолукс Холдинг ” Тодор Белчев подари на 97-те деца ваучери на стойност 500 лв. за извършване на покупки във всички магазини на веригата в страната. За девета подред година своята съпричастност към акцията засвидетелства и „ Билла България ” ЕООД. От името на веригата Анита Миленова подари на всяко едно от децата ваучер за извършване на покупки на стойност 100 лв..
Още през цялото време на благотворителната самодейност Министерството на вътрешните работи получава поддръжката на мобилните оператори. Чрез къс номер 1866 за клиентите на Mtel, Telenor и Vivacom или посредством гласово позвъняване на 090051866 за клиентите на Vivacom целогодишно се набират средства за акцията. Натрупаните суми се разпределят сред фамилиите на потърпевши и починали по време на осъществяване на служебните отговорности чиновници от системата на Министерство на вътрешните работи.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР