София. При специализирана акция в центъра на София бе задържан

...
София. При специализирана акция в центъра на София бе задържан
Коментари Харесай

Арестуваха кмета на район „Младост“ Десислава Иванчева, прокуратурата разследва корупционни престъпления

София. При профилирана акция в центъра на София бе арестуван кметът на столичния регион „ Младост “ Десислава Иванчева. Действието се разви наоколо до кръстовище на бул. „ Васил Левски “ и ул. „ Гурко “, в непосредствена непосредственост до постройката на Министерство на спорта. Близо 4 часа Иванчева заставам закопчана с белезници, до момента в който тече обискът на автомобила ѝ. На място бяха ръководителят на Специализираната прокуратура Иван Гешев, членове на новосъздадения Антикорупционен орган и служители на реда.

Официалната информация.
Единствената публична информация до този миг оповести прокурор Румяна Арнаудова – представител на основния прокурор. За Агенция „ Фокус “ тя разяснява, че Специализираната прокуратура организира следствие за корупционни закононарушения в Община Младост. Разследването се прави взаимно с Комисията за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добито имущество (КПКОНПИ). В рамките на следствието са осъществени претърсвания и разпити на очевидци.
Повече детайлности от държавното обвиняване ще оповестят на брифинг в Съдебната палата, който ще се организира на 18 април от 11.00 часа.

Непотвърдената информация.
По непотвърдена от проверяващите информация, Десислава Иванчева е арестувана с рушвет от 70 000 евро, който е единствено една част от по-голяма сума, поискана за издаване на строително позволение. По време на осъществяването на обиска на автомобила се видя по какъв начин проверяващите броят банкноти, след което ги разказват и слагат в найлонови пликове.
Появиха се данни и за други арестувани, само че към момента не се удостоверяват публично от проверяващите органи.

Коментарите.
Пред публицисти кметът на София Йорданка Фандъкова акцентира, че единствената информация, с която разполага е от медиите и не пожела да разяснява случая. Тя напомни, че в предишното са получавани сигнали за забавени преписки. Тя напомни, че кметовете се избират мажоритарно и разяснява: „ Имаме единствено координационни взаимоотношения. Доста постоянно се бърка, че съм началник на районните кметове, само че това не е по този начин. Шефове са им жителите, които са ги избрали “. В отговор на въпрос сблъсквала ли се е с проблеми в тези координационни взаимоотношения с Десислава Иванчева Йорданка Фандъкова уточни: „ Проблемите са със забавени процедури по разнообразни тематики, в това число и действия на общината. Опитвали сме се да оказваме помощ на регион „ Младост “ “.
Председателят на Столичният общински съвет Елен Герджиков също акцентира, че през последните месеци са получавани сигнали за забавени преписки в региона. „ Няколко пъти сме канили госпожа Иванчева да даде пояснение в Комисията по градоустройство, само че множеството пъти тя отхвърляше да участва “, изясни той. Той обърна внимание и на политическите реакция за случилото се. „ Най-силно усещане ми прави паническата реакция на някои политически сили и сътрудници общински съветници, които до през днешния ден интензивно подкрепяха госпожа Иванчева. Имам поради съветниците от социалистическата партия, съветниците от ДСБ и съветниците не Георги Кадиев. Всички те освен я подкрепяха, само че я оповестиха и за герой против корупцията и се снимаха по акцията с нея. Днес под паника бягат и бързат да се разграничат от нея. Просто се надпреварват. Не мисля, че това е правилна позиция “, разяснява още ръководителят на Столичен общински съвет.

Коя е Десислава Иванчева?
Десислава Иванчева е родена на 2 октомври 1973 година в София. До 8-и клас учи в 118-о учебно заведение в " Младост ".Следват 2 години в СМГ, след това приключва Икономическия колеж. Следва и " Публична администрация " в Нов български университет.
През 2000 година започва бизнес с посредническа активност, а по-късно си купува 2 рейса. Има евролиценз и е член на европейската асоциация по превоз.
Част от клиентите й през годините са футболният тим " Милан ", ЦСКА и националният тим по битка. Осигурява превоз за делегациите по време на визити на президента и премиера на Италия у нас, за което има хвалба и орден от Рим.
След това се занимава най-вече със профилиран транспорт - вози служащи и личен състав на огромна компания.
Представител е на международна марка за професионална козметика за коса.
Има магазин и склад, от който зарежда фризьорски салони.
Преди да стане кмет на кв. Младост инициира подписка за локален референдум, ориентиран, срещу презастрояването на квартала. Лидер е и на митингите през октомври 2016 година, при които жителите на квартала излизат с претенции да се спре застрояването. Протестите са под мотото " За Зелен Младост ".
Заради голямата социална поддръжка, която получава самодейността, както и поради подозрение за договорка за градеж, в който кмета на региона доктор Цвета Авджиева. Строежа е в спор на ползи, министър председателят Бойко Борисов желае оставката на Авджиева. Столичния кмет стопира градежа до привършване на инспекцията по случая.
През 2016 година се кандидатира като самостоятелен претендент за кмет на регион. „ Младост “ и печели изборите. Подкрепена е от водача на " Нормална страна " Георги Кадиев.
С половинката си живее на фамилни начала от 15 година Няма деца.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР