София. През следващото денонощие облачността ще е разкъсана, през деня

...
София. През следващото денонощие облачността ще е разкъсана, през деня
Коментари Харесай

НИМХ: През следващото денонощие облачността ще е разкъсана, минималните температури ще са между 5° и 10°, а максималните – между 17° и 22°

София. През идващото денонощие облачността ще е раздрана, денем над доста региони намаляваща до най-вече слънчево. Валежи са малко евентуални. Ще продължи да духа до сдържан, в Източна България и краткотрайно мощен вятър от изток-североизток. Минималните температури ще са сред 5° и 10°, оптималните – сред 17° и 22°, по морския бряг ще са по-ниски – сред 11° и 16°. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при Българска академия на науките, заяви за Агенция „ Фокус “ дежурният синоптик Георги Цеков. Атмосферното налягане ще се задържи малко по-високо от междинното за месеца и няма да се трансформира значително.
Над Черноморието облачността ще е променлива. Без превалявания. Ще духа сдържан и краткотрайно мощен североизточен вятър. Максималните температури ще са сред 11° и 16°. Температурата на морската вода е към 10°. Вълнението на морето ще е 3-4 бала.
Над планините ще бъде най-вече слънчево, с краткотрайни нараствания на облачността. Само на изолирани места след обяд кратковременно ще превали. Ще духа сдържан вятър от източната четвърт. Максималната температура на височина 1200 метра ще към 12°, на 2000 метра – към 6°.
В понеделник вятърът сензитивно ще отслабне, в доста региони и ще стихне. Ще доминира слънчево време. Сутринта ще е студено с минимални температури сред 3° и 8°, само че дневните температури ще се покачат и оптималните ще бъдат сред 18° и 23°. Във вторник и сряда ще бъде най-вече слънчево. В следобедните часове над планинските региони в Западна България ще се развива купеста облачност, само че вероятността за превалявания е дребна. Повишението на температурите ще продължи.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР