София. През последния четвърт век Българският антифашистки съюз се утвърди

...
София. През последния четвърт век Българският антифашистки съюз се утвърди
Коментари Харесай

БАС: Борим се за изграждане на демократична, правова и социална държава

София. През последния четвърт век Българският антифашистки съюз се утвърди като настояща конструкция на гражданското общество, припозната от българското общество като стожер на антифашизма. Движение, което се бори за създаване на демократична, правова и обществена страна, за обществено и хуманно общество, организация, която обгръща целия обществено-политически набор на страната, акцентира ръководителят на Българския антифашистки съюз Симеон Игнатов по време на Седмия отчетно - избирателен конгрес на БАС, оповестиха от пресцентъра на Българска социалистическа партия. Конгресът одобри декларация до държавните и европейските институции и средствата за всеобщо осведомление, която осъжда зачестилите прояви на крайнодесен екстремизъм, провеждането на Луковмарш и демонстрирането на хитлеристки знаци от държавни служители. Конгресът прикани участниците в антифашистката битка неотложно да бъдат приети за участници във Втората международна война и да бъде написана истината за антифашистката опозиция и социалистическото строителство в учебниците по история.
БАС сътвори Обществен съвет на антифашистките организации и жители, който да инициира необятна полемика по тези тематики. Българските антифашисти приканиха да се спре рисковата наклонност за усилване на омразата, ксенофобията, неофашизма, расизма, разширяващи въздействието си през днешния ден. Приветствие от името на ръководителя на Народно събрание на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова до участниците в конгреса и всички български антифашисти сервира членът на ИБ на Народно събрание на Българска социалистическа партия Атанас Зафиров.
Участие в конгреса взеха представители на доста политически и публични организации от левия набор. Форумът избра нов Управителен съвет на БАС и Контролна комисия. За ръководител на БАС бе избран отново Симеон Игнатов. За зам.-председател на съюза и основен секретар бе определен Евгений Белий.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР