София. През нощта ще бъде предимно ясно, утре времето отново

...
София. През нощта ще бъде предимно ясно, утре времето отново
Коментари Харесай

НИМХ: Утре ще е предимно слънчево и горещо, максималните температури ще са между 32° и 37°

София. През нощта ще бъде най-вече ясно, на следващия ден времето още веднъж ще е най-вече слънчево, към и след обяд в низините и равнините – горещо. Максималните температури ще са сред 32° и 37°. След пладне над западните региони и Рило-Родопската област ще се развие купеста и купесто-дъждовна облачност, и на обособени места ще има краткотрайни превалявания с гръмотевици. В Източна България ще духа слаб до сдържан вятър от изток-югоизток. Атмосферното налягане е малко по-ниско от междинното и още ще се намали. Това заяви за Агенция „ Фокус ” дежурният синоптик Евгения Егова в Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българска академия на науките (БАН).
По Черноморието ще е най-вече слънчево. Ще духа слаб до сдържан вятър от изток-югоизток. Максималните температури ще са 24-26°. Температурата на морската вода е 22-24°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала. В планините ще е най-вече слънчево. В следобедните часове ще има краткотрайни нараствания на облачността и тук-там кратковременно ще превали и прегърми. Ще духа слаб до сдържан вятър от север-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 26°, на 2000 метра – към 20°.
През идващите дни времето ще бъде най-вече слънчево. В следобедните часове ще се развива купеста облачност и във вторник и сряда единствено на обособени места в западната половина от страната за малко ще превали и прегърми. От сряда ще стартира и постепенно покачване на температурите, в четвъртък тук-там в равнините ще доближават 37°-38°.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР