София. През нощта от северозапад валежите ще продължават да отслабват

...
София. През нощта от северозапад валежите ще продължават да отслабват
Коментари Харесай

НИМХ: Утре ще бъде предимно слънчево със слаб до умерен вятър, максималните температури ще са между 8° и 13°

София. През нощта от северозапад преваляванията ще не престават да отслабват и стопират, а облачността ще се раздира и понижава. Вятърът ще отслабне. Минималните температури ще са сред минус 2° и 3°. Това заяви за Агенция „ Фокус ” дежурният синоптик Христо Христов от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) . Утре ще бъде най-вече слънчево със слаб до сдържан вятър от изток-североизток. Дневните температури ще се покачат и оптималните ще бъдат сред 8° и 13°, в София към 8°. Атмосферното налягане в утринните часове ще бъде близо до междинното за месеца. През деня едва ще се намали.
Над Черноморието ще бъде най-вече слънчево. Ще духа до сдържан североизточен вятър. Максималните температури ще са 8°-9°. Температурата на морската вода е 7°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.
Над планините ще доминира слънчево време с краткотрайни нараствания на облачността, само че единствено на обособени места е допустимо да превали слаб сняг. Ще духа сдържан вятър от изток, който денем последователно ще се ориентира от юг, а по най-високите елементи на Рила и Пирин от запад-югозапад. Максималната температура на 1200 метра ще бъде към 4°, на 2000 метра - към минус 4°.
В четвъртък облачността още веднъж бързо ще се усили и през втората половина от деня в Западна България ще превали слаб дъжд, в планините - слаб сняг. Вятърът ще се обърне от югоизток и дневните температури още малко ще се покачат. През нощта против петък и в петък до обяд на обособени места и в Източна България ще има слаби валежи от дъжд, в планините и планинските региони над 900-1000 м - от сняг. Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад, в множеството региони ще бъде слаб. В събота ще е съвсем без превалявания, облачността ще се раздра и ще намалее, вятърът от северозапад ще се усили. Ще стартира бързо стопляне.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР