София. Председателят на ПП АБВ Румен Петков и членът на

...
София. Председателят на ПП АБВ Румен Петков и членът на
Коментари Харесай

Ръководството на ПП АБВ обсъди с посланика на Сирия в България Н. Пр. Мухамад Мухамад отношенията между двете държави

София. Председателят на Политическа партия АБВ Румен Петков и членът на Изпълнителното бюро на партията и отговорник по въпросите на интернационалните връзки доцент Георги Кючуков организираха среща с Н. Пр. Мухамад Мухамад, дипломат на Сирия в България. Това оповестиха от пресцентъра на Политическа партия АБВ . Срещата е проведена от съветника по въпросите за Арабския свят към партията Анастас Терзобалиев. На нея участва и съветникът към посолството Хабиб Ибрахим.
Румен Петков акцентира на положителните обичаи през годините по повод връзките сред двата народа в региона на стопанската система, културата и образованието.
Доц. Георги Кючуков посочи, че Политическа партия АБВ поддържа тезата за нуждата непременно да бъде непокътнато мирното развиване на сирийския народ при неприкосновена териториална целокупност на страната.
В рамките на срещата бяха дадени голям брой образци за опциите на висшите образователни заведения в България да приготвят сирийски студенти в разнообразни аспекти на публичния живот. Отправена беше покана представители на посолството на Сирия, със съдействието на Политическа партия АБВ, да посетят висшите учебни заведения и да се срещнат с техните стратегии и благоприятни условия за англоезично образование. Ръководството на Политическа партия АБВ пое ангажимент да спомага за образуване на изложения и визити на креативен колективи от Сирия в разнообразни градове на България.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР