София. Председателят на ПГ на ГЕРБ и заместник-председател на партията

...
София. Председателят на ПГ на ГЕРБ и заместник-председател на партията
Коментари Харесай

Заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов се срещна с кмета на Видин Огнян Ценков

София. Председателят на ПГ на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов се срещна с кмета на Видин Огнян Ценков. Това оповестиха от пресцентъра на Политическа партия ГЕРБ. Цветанов е във Видин за присъединяване в работна среща с кметове от региона. Заедно с него бе и националният представител Владимир Тошев.
По време на диалозите бяха разисквани настоящи тематики, които предстоят за решение в община Видин. Огнян Ценков изрече признателност за напъните и волята на държавното управление на премиера Бойко Борисов, което слага специфичен акцент върху Северозапада. В тази връзка се обърна внимание на отпуснатите средства за ремонт на пътя Е-79 в сектора Видин – Димово и по-доброто му положение, на опцията за създаване на четирилентовия път Ботевград – Видин, което е заложено в програмата на настоящия кабинет, като първият сектор е Ботевград – Мездра. Цветан Цветанов съобщи, че поддръжката на държавното управление за извеждане на Община Видин от недоброто финансово положение, с правенето на финансово-оздравителен проект и неговото осъществяване е измежду водещите му цели и че министър председателят Борисов оказва помощ на всички общини и кметове по идентичен метод.
„ В началото на предходната година ни бяха обезпечени средства като дотация за финансови разноски в размер на 1 милион лева и по-късно, на 28 декември, още 2 милиона лева, с които се осъществят спешни и настоящи поправки, възобновяване на инфраструктурата в кварталите и междублоковите пространства, ремонт на общински здания – Гребната база, Ученическото общежитие и учебни заведения на територията на Община Видин “ – сподели още кметът Ценков. Той акцентира, че едно от най-сериозните достижения е разкриването на филиал на Русенския университет, който отваря порти тази есен. Това е плод на взаимните старания на държавната и локалната власт, на съдействието на гражданското общество и бизнеса. По този метод ще се направи още една стъпка напред за задържането на младежите и решение на демографския проблем в района. По време на срещата с Цветан Цветанов, кметът уточни като друго значимо достижение за общината желанието от страна на Организацията на евреите в България „ Шалом “ да подари Синагогата, за нейното възобновяване като една от емблематичните здания във Видин.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР