София. Председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията

...
София. Председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията
Коментари Харесай

Председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов се срещна с генералния директор на Международния център за развитие на миграционни политики Михаел Шпинделегер

София. Председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов се срещна през днешния ден в Народното събрание с генералния шеф на Международния център за развиване на миграционни политики Михаел Шпинделегер. Това оповестиха от пресцентъра на Политическа партия ГЕРБ . Двамата разговаряха директно преди старта на кръглата маса на тематика „ Управление на миграционната политика в подтекста на изборите за Европейски парламент “, в която Цветанов и Шпинделегер вземат участие. В диалога взе участие и еврокомисарят по цифрова стопанска система и цифрово общество Мария Габриел.
По време на работната среща Цветан Цветанов, който е и ръководител на парламентарната Комисия по вътрешна сигурност и публичен ред, акцентира, че България се оправя чудесно с защитата на външната граница на Европейския съюз. По думите му сега не може да става дума за миграционен напън, защото в резултат на отличната работа на държавното управление на Бойко Борисов – натискът е редуциран до нулеви стойности. „ Ето за какво Европейската комисия отпусна 160 млн. евро на България – с цел да подсилим към този момент съществуващото защитно оборудване по границата с Турция и да се надгради неговият потенциал “, означи ръководителят на ПГ на ГЕБР. Според него България е изпълнила безусловно всички критерии за участие в Шенген и мястото на страна ни е в шенгенското пространство.
Цветан Цветанов и Михаел Шпинделегер със удовлетворение регистрираха, че съглашението за бежанците сред Европейски Съюз и Турция се извършва, като оцениха високо тласъкът, който срещата сред Европейски Съюз и Турция във Варна по самодейност на премиера Борисов даде на този развой и го препотвърди.
Председателят на ПГ на ГЕРБ и генералният шеф на Международния център за развиване на миграционни политики разискаха и Българското и Австрийското председателство на Съвета на Европейски Съюз през 2018 година „ Изключително сме задоволени, че главният приоритет на България - обезпечаването на европейска вероятност на страните от Западните Балкани, остана водещ и по време на австрийското председателство. Европейска принадлежност на тези страни ще ограничи въздействието на трети страни върху тях, което доста ще способства за гарантирането на мира в Европа “, разяснява Цветанов.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР