София. Председателят на парламентарната Комисия по културата и медиите Вежди

...
София. Председателят на парламентарната Комисия по културата и медиите Вежди
Коментари Харесай

Вежди Рашидов се срещна с новия посланик на Мексико за България - Давид Нахера

София. Председателят на парламентарната Комисия по културата и медиите Вежди Рашидов се срещна в София с новия дипломат на Мексико за България(със седалище в Будапеща) - Давид Нахера, който по-рано през днешния ден връчи акредитивните си писма на президента. Това оповестиха от пресцентъра на Политическа партия ГЕРБ .
В рамките на диалога дипломат Нахера предложи под егидата на Комисията по културата и медиите в българския парламент да бъде подхваната самодейност за продан на изложения сред двете страни, които да покажат артефакти от богатото културно завещание. Той поздрави Вежди Рашидов за напъните му българският гений да бъде показван в най-престижните музеи и зали в Европа и по света. Възможности за съдействие Вежди Рашидов и Давид Нахера видяха и в плана „ Пловдив - Европейска столица на културата 2019 “. Идеята е в града да бъде показана апаратура на популярните монументални пана на тримата известни мексикански художници на 20-ти век Диего Ривера, Сикейрис и Ороско.
На срещата участваха още националният представител и ръководител на парламентарната Група за другарство с Мексико - Георги Свиленски и почетният консул на Мексико Пенчо Ралчев.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР