София. Предложенията за преименуване на храм-паметник Св. Александър Невски“ са

...
София. Предложенията за преименуване на храм-паметник Св. Александър Невски“ са
Коментари Харесай

Румен Петков, АБВ: Предложенията за преименуване на храм-паметник „Св. Александър Невски“ са грубо посегателство срещу християнските ценности

София. Предложенията за преименуване на храм-паметник „ Св. Александър Невски “ са жестоко посягане против християнските полезности и вярата на православните българи. Това зави Румен Петков, който участва на отбелязването на летния храмов празник на патриаршеската катедрала, оповестиха от пресцентъра на Политическа партия АБВ . Петков напомни и думите на отец Антоний, че вярата в Бога няма нищо общо с политиката, филите и фобите във връзка с Запада или Русия и с нея не би трябвало да се спекулира, тъй като Бог приема всички за равни.
След тържествената литургия Румен Петков и свещенослужителите от патриаршеската катедрала осветиха две икони на Св. Александър Невски по отношение на идните празнувания на 800 годишнината от рождението на светеца. Едната ще бъде подарена на Негово светейшество патриарх Неофит, а втората на Владимир Медински - министъра на културата на Русия и ръководител на Граждански комитет, който ще провежда честванията в памет на рождението на Св. Александър Невски. Третата икона с изображението на светеца ще бъде дарена на съветския патриарх Кирил.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР