София прайд - събитието в подкрепа на ЛГТБ правата (лесбийки,

...
София прайд - събитието в подкрепа на ЛГТБ правата (лесбийки,
Коментари Харесай

"Срещу омразата": "София прайд" ще се проведе за 14-и път

София прайд " - събитието в поддръжка на ЛГТБ правата (лесбийки, гей, транс- и бисексуални) ще се организира в София за 14-и път и след едногодишна пауза. Началото на събитието е оповестено за 16 ч. пред Паметника на Съветската войска. Там ще има концерт, в който ще вземат участие Руши, Михаела Филева, Иво Димчев, Рут Колева, Мила Роберт, Прея, Виктория Георгиева, Деси Слава, Васил Гарванлиев и други.

Оттам ще стартира и шествие, чийто маршрут не е авансово разгласен. То ще стартира в 19:30 и ще продължи до 21:30 година Паралелно са проведени и няколко контра събития от разнообразни десни и консервативни обединения. Вчера постройката на Народното събрание беше осветена с надпис на български и британски език: " Омразата ни прави слаби. Любовта постоянно побеждава "

През последните седмици събитията, част от акцията за " София прайд " бяха придружени от напрежение и закани от представители на националистически и други обединения. Организаторите оповестиха и за почнала клеветническа акция, обвиняваща ги в " агитация на педофилия ". Разпространяват се пропагандни материали, твърдящи, че ЛГБТИ хората " желаят децата ви ". Разпространено беше и отворено писмо, твърдящо, че общността работи за узаконяване на педофилията и насилието над деца, както и за " да учат в детската градина по какъв начин се мастурбира от 0- до 4-годишна възраст по рекомендация на СЗО и УНИЦЕФ ", описаха още от уредниците.

Те разпространиха и  към към партиите и институциите да осъдят " всички хомофобски и трансфобски противоправни прояви ". " София прайд " обичайно беше подсилен от посланици, измежду които на Съединени американски щати, Белгия и други.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР