София Прайд организира нова прожекция на филма Близо, която ще

...
София Прайд организира нова прожекция на филма Близо, която ще
Коментари Харесай

"София Прайд" организира нова прожекция на филма "Близо"

София Прайд " провежда нова прожекция на кино лентата " Близо ", която ще се състои на 15 юни (четвъртък) от 20:00 ч. в кино " Одеон ". Планираната за 11 юни (събота) прожекция беше осуетена от митинг на националисти.

" Защото не можем да позволим на омразата да дефинира дневния ни ред. Няма да позволим фашизмът да господства и да се постанова върху всеки, който е решил да... отиде на кино.
Или където и да е било другаде. И да живее живота си по метода, по който желае, без да наранява близките ", се показва в известието на уредниците.



" Близо " е филм на белгийския режисьор Лукас Донт и наблюдава историята на 13-годишните момчета Лео и Реми. Продукцията беше номинирана за " Оскар " в категорията за най-хубав чуждоезичен филм, завоюва Голямата премия на журито на кинофестивала в Кан през 2022 година

Филмът е част от културната стратегия на " София Прайд " и трябваше да бъде излъчен на 11 юни в кино " Одеон ", само че прожекцията беше осуетена от митинг на крайни националисти. " Близо " е бил предаван и преди в киносалоните, без да провокира такива реакции.

 Крайни националисти осуетиха прожекция на филм, част от Крайни националисти осуетиха прожекция на филм, част от " София Прайд " (обновена)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР